surfryttarna

Hjälmarna har kommit

Publicerad 2011-04-30 23:32:36 i Utrustning & outfits



Jag vet inte om vi har skrivit det i bloggen men jag och Jennie beställde hem varsin Charles Owen hjälm för några veckor sedan. Dem kom igår och jag är supernöjd med min rosa Ayr8!! :D:D

Den rosa färgen är starkare egentligen men det var svårt att fånga det på bild.

/Minette

Köpt och beställt

Publicerad 2011-04-28 23:20:14 i Utrustning & outfits


Piké från ginatricot.

Har även beställt ett rosa schabrak från Horze. Det kostade bara 169kr och dessutom var det fraktfritt. Inte för att jag gillar rosa sådär jätte mycket, men det blir kul att matcha. :) 

/Jennie

Dagens ridpass - 28 april

Publicerad 2011-04-28 22:53:56 i Riddagböcker

Jag och Gördis blev filmade idag när vi red barbacka på ridbanan av en kvinna som pratade engelska. Hon skulle göra en film som handlade om en tjej som ville ha en egen häst. Då behövde hon en vit häst med i filmen, så då filmade hon oss. Filmen ska även visas på glashuset när Surf är där tror jag. Ska bli spännanade att se hur den blir. :) Efter det red vi en sväng i skogen.

Skrittade ut i skogen med Spyder.

/Jennie

Surfryttarna svarar

Publicerad 2011-04-28 22:03:38 i Frågor & svar


Svar: Jag har gjort en presentation som ni kan läsa här.


Svar: Min ridlärare Renée hade med sig ett gäng ridhandskar, däribland Roeckl, så jag köpte dem av henne. Jag vet inte vart hon har fått tag på dem men jag tror att hon har/har haft en hästshop eller något.

Gårdagens hoppning med Nixon

Publicerad 2011-04-28 17:42:49 i Minettes inlägg





Linnea är fotografen. :)

Igår red jag Nixon för Renée. Vi hoppade och jag tycker det gick ganska bra. Vi började med att hoppa fram i både trav och galopp över ett litet hinder. Sedan hoppade vi en bana två gånger på 6 srång. Han är inte så stark i bakbenen och han blev lite tung i handen ibland. Jag är i alla fall nöjd med min ridning. Vi hade ett bra flyt genom hela banan och kom rätt på de flesta hindrena.

/Minette

Shoppat

Publicerad 2011-04-28 17:18:50 i Utrustning & outfits


Piké från ginatricot, 149 :-


Roeckl handskar, 135 :-
Ett riktigt kap med tanke på att priset i vanliga afll brukar ligga runt 400!

/Minette

Hiss!

Publicerad 2011-04-27 22:50:23 i

Tummen upp till Glen Gordon schabrak! Dom är både snygga, stilrena och till ett bra pris. Passar både till hoppning och dressyr och har dessutom bra passform.

Jag har ett till Gördis och ett till Spyder och det är dom som jag använder mest. Minette har ju också ett till Josephine. :)



Gördis och Spyder - 27 april

Publicerad 2011-04-27 20:09:24 i Riddagböcker


Jag och Gördis red ut i skogen idag. Det var härligt. :) Hon var pigg och glad. Red ungefär en timme.

Red på ridbanan. Fortsatte att jobba med bakdelsvändningar. För det mesta tyckte hon att jag var jätte jobbig och protesterade men några gånger trampade hon runt riktigt fint. :) I traven jobbade vi mycket på serpentiner med volter i bågarna.

/Jennie
 

Gördis - 26 april

Publicerad 2011-04-26 23:01:22 i Riddagböcker


Gammal bild

Hon var väldigt uppmärksam och energisk idag. Gjorde lite skolor, skänkelvikningar, enkla byten, mm. Jobbade också mycket med takten. Hon var fin. :) Jag har saknat mina ponnysar. ♥

/Jennie

Spyder - 26 april

Publicerad 2011-04-26 22:50:24 i Riddagböcker


Hon kändes lite spänd och konstig i början men det blev bättre och bättre. Gjorde lite skänkelvikningar och försök till bakdelsvändningar. En vart riktigt bra men åt andra hållet förstod hon inte riktigt. Galopperade ganska mycket. På slutet hoppade vi några skutt över ett litet hinder. :) Hon var duktig. ♥

/Jennie

Första ridturen i skogen för i år

Publicerad 2011-04-26 22:20:18 i Riddagböcker





Idag upptäckte jag att vägen till skogen hade torkat någorlunda och gissa om jag blev överlycklig? Har inte ridit i den riktiga skogen på hela vintern på grund av all snö som har varit där. Hela vintern har jag varit och ridit efter grusvägarna när jag har ridit ut men idag fick vi äntligen se lite träd också. Red i lite mer än en timme och hann ända till "galoppstigen". Josephine var riktigt pigg och glad idag. :)

Det var heeelt underbart att rida i skogen idag. Dock ser det inte fullt så underbart ut på bilderna men skyll på min mobilkamera.

/Minette

"Hemligheten"

Publicerad 2011-04-24 20:21:14 i Minettes inlägg

Hemligheten är att vi ska köpa en till ponny!!!! :D Vi har en på g som ska besiktas till veckan. Hoppas verkligen att hon går igenom!!

Nu fick ni veta att det är ett sto. ;)
/Minette

Nyheter på Hööks

Publicerad 2011-04-24 20:08:40 i Utrustning & outfits

Hööks har fått in lite nyheter. Bl.a ridbyxor, schabrak, träns och de här ridstövlarna.


Jag tycker faktist att dem var ganska snygga. :) Tyvärr lite lika Globus Bocaj men..

Vad tycker ni?

Hästvakt

Publicerad 2011-04-20 23:41:18 i Minettes inlägg

Jennie åkte ju till fjällen igår så resten av veckan + helgen ska jag få ta hand om Spyder. Ska även rida någon dag. Det var väldigt längesedan jag red henne sist så vi får se hur det går. :)

/Minette

Smakprov från gårdagen

Publicerad 2011-04-20 12:07:03 i Bilder

Jag har massa fina bilder på Jennie och Gördis samt Jennie och Spyder som jag fotade igår. :)



Vill ni se fler får ni allt ta och kommentera!

/Minette

Hemligt

Publicerad 2011-04-18 09:13:00 i

Jag kanske har en sak på g. Jag hoppas verkligen att det blir så! Mer får ni inte veta just nu. ;)

/Minette

Hiss & diss - Hööks träns

Publicerad 2011-04-17 22:12:40 i Utrustning & outfits


Jättesnyggt. HISS.


Älskar det här tränset. Nosgrimman är riktigt snygg och lite annorlunda. Stor HISS. Lite synd att det är mässingsfärgade spännen bara.


DISS. Såg bara konstigt ut med vita sömmar på hela tränset.


Kombinationen mellan vit fodring och klinkers var inte alls snygg. Dessutom så passar inte vit fodring på pullarträns. DISS. Annars var det ett snyggt träns.


Gillar det här tränset väldigt mycket men fodringen är gulaktig vilket inte är så fint. HISS för utseendet men DISS för färgen.

Designen

Publicerad 2011-04-17 18:53:47 i


Designen är på plats så nu kan vi börja med bloggamdet på riktigt! :) Dock är allt inte riktigt klart än, det är en del som ska fixas i menyn osv. Jag är faktist ganska nöjd med designen. I vanliga fall brukar jag aldrig bli nöjd.

Just nu väntar jag på Jennie som ska sova hos mig ikväll. Vänta er super uppdatering! ;)

/Minette

Skellefteå resultat

Publicerad 2011-04-16 22:44:24 i Jennies inlägg


Som Minette skrev så var jag och Gördis i Skellefteå och tävlade idag. Vi red LB:1 och LA:1.
LB:1 gick bra. Vi vann med 65,17%. LA:1 gick ganska bra. Hon var super fin på framridningen men blev lite trött inne på banan. Vi kom tvåa med 64,47%. Duktig ponny. ♥

/Jennie

Dagens ridpass

Publicerad 2011-04-16 12:52:36 i Riddagböcker




Var ute och skrittade Josephine imorse. Hon var pigg och glad och kunde nästan inte stå still när jag skulle spänna sadelgjorden.

Förresten så är Jennie i Skellefteå och tävlar idag så vi önskar henne lycka till! ;)

Presentation: Jennie Hjalmarsson

Publicerad 2011-04-14 18:49:09 i Jennies inlägg

Jag heter Jennie Hjalmarsson och är 14 år (Fyller 15 i maj). Jag bor i Umeå och går som sagt i samma klass som Minette. Vi tävlar för Södra Umeå ryttarförening där mina två ponnysar och hennes ponny står uppstallade. Förutom hästar så gillar jag också att fota. Jag har en Canon eos 400D och fyra objektiv till.

Who´s that girl, eller Gördis som hon kallas är ett D-ponny sto född 1997. Hon är en Welsh ponny e. Ekelunds jim, u. Happy girl och ue. Coed coch targed. Gördis har tävlat dressyr upp till nationell nivå och LB hoppning med andra ägare. Jag har ägt henne sedan den 10 juni 2010. Vi tränar dressyr oftast en gång i veckan för Pia Lundmark. Jag och Gördis tävlar dressyr på LA nivå. Vi har även varit med på två klubbhoppningar. Gördis är en otroligt snäll och fin ponny.

Spyder
är ett B-ponny sto född 1993. Hon är en korsningsponny importerad från Belgien. Jag har ägt Spyder sedan den 2 april 2006 och vi har tävlat dressyr på LC-LB nivå och några klubbhoppningar. Hos förra ägaren har hon tävlat upp till LA hoppning och även lite fälttävlan. Spyder är oftast snäll men kan hitta på bus lite nu och då. Hon är en väldigt personlig och mysig ponny.

Presentation: Minette Backman

Publicerad 2011-04-14 18:48:30 i Minettes inlägg


Jag heter Minette Backman och jag är 15 år, född 1996. Jag bor i Umeå och går i samma klass som Jennie. Jag och Jennie har känt varandra i ca 8 år och vi är bästa vänner. Förutom hästar har jag också ett stort intresse för fotografering. Jag fotar både porträtt, naturbilder och hopptävlingar. Kameran jag fotar med heter Canon EOS 400D och till den har jag tre objektiv.

Min ponny heter Nørgaards Josephine men kallas till vardags för Josephine, Joss, Jossi eller Jossan. Hon är född 1993 och är en New Forest importerad från danmark. Vi har inget mätintyg på henne men hon är troligtvis en liten D-ponny. Tidigare i sitt liv har hon gått som ridskolehäst. Hon har en enorm personlighet och är en väldigt go' ponny. Jag och Josephine tränar en gång i veckan för Renée Höglander som är B-tränare i hoppning. Vi tränar både hoppning och dressyr men det är hoppning som är Josephines starka sida. Kräver man inget av henne är hon världens snällaste att rida men om ska få henne att jobba måste man verkligen rida hela tiden. Hon kan även hitta på bus ibland, ni som ridit henne vet vad jag menar. ;)

Vi tävlar inte så mycket tillsammans. Det har mest blivit några pay&jump's på 80 cm. Eftersom hon är lite äldre vill jag inte hoppa för högt eller för mycket, benen ska ju hålla också.


Den andra ponnyn i mitt liv heter Silver Star. Jag rider henne en gång i veckan i dressyrgruppen på Hippologum. Dressyrgruppen menas att jag får tävla henne även på lokala dressyrtävlingar. Hon är D-ponny och född 1999. Känslig och oigg att rida, precis den typen va häst som jag gillar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela