surfryttarna

Rindi idag

Publicerad 2011-08-31 22:54:42 i Riddagböcker

Jag är helt lyrisk efter dagens ridpass på Rindi. Hon var mycket lugnare än vad hon brukar vara genom hela ridpasset.

Vi har fått en ny ridlärare, Sofia heter hon. Jag tror det kommer bli bra att rida för henne, hon verkar vara en riktigt bra ridlärare. Hon tyckte också att Rindi var en häftig ponny som rörde sig fint och att om jag har tålamod kan hon nog bli en fin dressyrponny senare. Det är ju främst hoppning vi kommer satsa på men det skulle vara kul att starta någon dressyrtävling också längre fram. :)

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva förutom att det gick super idag!


Bilden är inte från idag

/Minette

Boktips - Dressyr med Kyra

Publicerad 2011-08-31 22:43:52 i Jennies inlägg



Den här boken fick jag av mamma för några veckor sedan. Har inte läst hela än, men hittills är den riktigt bra. Den innehåller många bra tips, förklaringar, övningar mm. Den är lätt att förstå och man kan läsa den oavsett vilken nivå man är på. Jag har redan lärt mig mycket och jag gillar Kyra och hennes sätt att skriva på. Rekommenderas starkt!

Någon av er som har läst boken? :)

/Jennie 

Veterinär besök

Publicerad 2011-08-29 20:41:16 i Jennies inlägg

Idag kom veterinären och tittade på Gördis. Jag var i skolan, så jag kunde inte vara med, men mamma var där. Veterinären tyckte att hon såg bättre ut. Hon hade mycket mindre puls än förut och gick bättre. Vi vet inte om hon är frisk, men hon ser frisk ut och veterinären sa att hon kan få gå i en liten hage nu! Sen ska vi försöka flytta tillbaka till Surf snart om hon inte blir sämre. Sen ska vi röntga hovarna och kolla så att det inte har blivit någon hovbensrotation. Åh, nu måste hon vara frisk!

/Jennie

Ny design, vilken färg?

Publicerad 2011-08-28 22:55:36 i

Bloggen ska få en ny design snart men jag kan inte bestämma mig för vilken bakgrundsfärg det ska vara. Jag har börjat gilla lila väldigt mycket och funderar på någon utav de här tre lila nyanserna. Vilken tycker ni?

Jag utgår ofta efter färgen på bakgrunden och bygger upp designen efter det. Därför vill jag bestämma det först innan jag börjar med headern. :)


1, 2 eller 3?

/Minette

Hoppning 25/8

Publicerad 2011-08-28 11:37:00 i Bilder

Jag hoppade på ridbanan i torsdags. Jennie var med och fotade men det var lite halvmörkt ute så vissa bilder blev lite oskarpa. Det gick i alla fall bra fast Rindi var taggad som vanligt när det är hinder med.








/Minette

Fjällen

Publicerad 2011-08-28 00:27:31 i Bilder








I fjällen befinner vi oss nu. Mer exakt i Västansjö mittemellan Hemavan och Tärnaby. Jennie frågade om jag ville följa med och eftersom jag inte ska tävla så ville jag ju självklart det! Så det är alltså här vi är bland alla fjällemmlar, höga berg och kantareller.

/Minette

Såhär ligger det till

Publicerad 2011-08-27 23:55:16 i Minettes inlägg

Det blir ingen tävling imorgon av olika själ. Jag vill ju tävla, absolut, men transporten får vi tyvärr inte dra med våran bil utan då måste vi låna en av pappa och det verkade inte bli något med det. Dessutom kanske det är lite tidigt att tävla? Om jag väntar tills Hippo i oktober hinner vi träna mer. :)

/Minette

Ann träningarna

Publicerad 2011-08-26 18:39:00 i Jennies inlägg

Nu drar snart Ann träningarna igång igen. Ann Hammarlund är våran månadstränare. Jag provade ju rida för henne som reserv i våras och nu har jag en fast plats. Nu är ju Gördis sjuk och kommer inte att vara frisk och igång igen än på ett tag. Men nu ska jag få rida Diva istället tills Gördis är på G igen. :)
/Jennie

Diva - 20 augusti

Publicerad 2011-08-22 16:54:44 i Riddagböcker

 

 

I Lördags red jag Diva. Skrittade fram och av i skogen. Red en stund på ridbanan kravlöst i låg form. Hon var riktigt fin, hade bra takt i traven och var mycket mer avslappnad än hon brukar vara. Hon ville inte riktigt ställa sig inåt i början, så jag gjorde mycket volter och serpentinbågar och efter en stund blev det bättre. :)

/Jennie

Imorgon börjar det igen

Publicerad 2011-08-21 23:22:04 i Minettes inlägg

Sista kvällen på detta sommarlov nu. Tiden har flugit iväg, nyss var det ju skolavslutning? Tiden går fort när man har roligt.

Hur som helst så har jag haft ett kanon bra sommarlov med massa vänner och en underbar ponny. ♥


Jag har en liten deal med mig själv. Den här terminen ska jag verkligen försöka satsa på skolan, det är nu det gäller. Jag har alltid haft helt okej betyg men jag kan ändå förbättra mig i de flesta änmen. Jag ska även bli bättre på att gå och lägga mig i tid och börja med läxorna i tid så jag inte sitter där kvällen före som det ofta blir.

Nu jäklar satsar vi på MVG i alla ämnen!

/Minette

Gördis update

Publicerad 2011-08-21 14:08:16 i Jennies inlägg


ååh jag saknar att rida min fina ponny. ♥

Gördis har fortfarande boxvila och medicin. Medans jag har varit på konfa har hon inte varit så bra. Förra helgen provade vi utan medicin några dagar och på måndagen kom veterinären och tittade på henne. När vi gick med henne gick hon bättre än förut men inte bra. Hon fick fortsätta att äta medicin och i torsdags kom hovslagaren. Han såg ingen blödning i sulan, lamellranden var som vanligt och hon var inte så öm i hovarna. Hon var utan skor då för att veterinären hade rekommenderat det, men hovslagaren tyckte att hon skulle ha skor för att hon har så lite horntillväxt. Vi provade att gå en sväng med henne före och efter vi satte på skor och med skor gick hon typ som vanligt! Dom senaste dagarna har hon sett piggare ut, varit mer nyfiken och gått runt i boxen precis som vanligt. Med medicin visserligen men ändå, nu finns det hopp känns det som! Hon börjar bli lite less på att ha boxvila. 5 veckor har hon haft det nu. I morgon kommer veterinären igen. Jag hoppas verkligen att hon blir frisk nu.

/Jennie

Sadel

Publicerad 2011-08-21 00:01:42 i Utrustning & outfits


I början av Juli beställde vi hem en Globus Esperanza. En likadan sadel som Rindi hade tidigare fast i svart. Den har inte kommit än och det är darför jag rider barbacka just nu. Vi får den troligast någon gång under nästa vecka. Jag längtar eftersom jag börjar bli lite trött på att bara rida barbacka nu.

/Minette

Rindi på ridbanan igår

Publicerad 2011-08-20 23:54:57 i Riddagböcker










Haha, sötis. ↑



Igår red jag Rindi på ridbanan på pelhamet. Jag red mest runt i skritt och trav, la några volter och gjorde en del halter.

Jennie var med och fotade och i slutet fick hon sitta upp och rida en stund. Jag tror att hon tyckte det var ganska roligt. :) Hon som inte har ridit på ett tag..

/Minette

Nytt schabrak

Publicerad 2011-08-20 23:19:50 i Utrustning & outfits


Det här ceriserosa Lamicell schabraket fick föjla med hem från Pegasus som en konfirmationspresent från pappa. :) Har ju länge varit inne på att köpa det rosa från Glen Gordon men det har inte blivit av och nu när jag hittade det här på Pegasus så fick det bli det istället.

/Minette

Lamicell PRO benskydd säljes

Publicerad 2011-08-20 19:09:10 i Utrustning & outfits


Lamicell PRO benskydd säljes. Storlek ponny men stora i storleken, mer som cob. Använda på d-ponny utan problem. Bakskydden är endast använda ett fåtal gånger, framskydden är lite mer använda. Nypris 499 kr.

250 kr + frakt.

/Minette

Träning för Erika - barbacka

Publicerad 2011-08-17 23:12:56 i Riddagböcker

Idag tränade jag och Rindi för Erika. Jag kommer fortsätta rida i gruppen jag red i innan sommaren men nu med Rindi istället för Josephine. Det kommer också bli lite ändringar vad gäller tränare men vi kommer troligtvis ha Erika i dressyr och Renée i hoppning.

I alla fall så gick det helt okej. Vi har inte fått hem våran sadel än så jag fick rida barbacka men det gick det också. Vi red mycket övergångar och gjorde mycket halter. Jag har fått en del tips av Erika som jag kommer använda mig av i fortsättningen.




/Minette

Rindi har flyttat till SURF

Publicerad 2011-08-17 22:58:54 i Minettes inlägg

Förlåt för dålig uppdatering men det ska bli ändring på det.

Det har hänt ganska mycket sedan jag kom tillbaka från lägret. Vi har flyttat Rindi till SURF, jag har ridit för första gången på två veckor, jag har köpt två saker som ni ska få se sedan och idag tränade jag för Erika.

Jag kan börja med att berätta om flytten. Vi flyttade henne till SURF i söndags efter att tävlingarna var slut. Allt har gått bra fast hon tyckte det var lite läskigt och annorlunda i början. Nu har hon börjat vänja sig. Jag och Jennie var ute och gick med henne i måndags, visade henne omgivningarna och så.






/Minette

Soft Up stigbyglar

Publicerad 2011-08-16 11:06:44 i Utrustning & outfits

Jag fick ett par svarta Soft Up stigbyglar i konfapresent! Jag blev jätteglad för jag har önskat mig ett par sådana. Tack mamma. ♥ Det ska bli kul att pova rida i dem sen. Utöver stigbyglarna fick jag också pengar och några smycken.



/Minette

Jag är hemma och datorn är igång

Publicerad 2011-08-15 08:01:47 i Minettes inlägg

Datorn funkar igen!! :D Jag fick lite smått panik när jag kom hem och den inte ville starta men nu funka den som sagt. Det var mamma som fick igång den, hon ville nödvändigtvis att jag skulle nämna det i bloggen. ;)

Och som Jennie skrev har de två veckorna på Norrbyskär varit underbara och det är nog de två roligaste veckorna i mitt liv! Mer utförligt skrivet kommer senare och även massvis med bilder.

Jag har fått världens bästa konfirmationspresent också. Ni får se senare!

/Minette

Hemma igen!

Publicerad 2011-08-14 19:10:03 i Bilder

Nu har vi kommit hem igen från Norrbyskär. Det har varit 2 otroligt roliga veckor och vi har träffat många nya kompisar. Vi skriver mer om lägret och lägger ut bilder senare. :)
 
Minettes dator verkar vara trasig så därför kan hon inte skriva några inlägg just nu. Vi får hoppas att det löser sig snart. Hon hälsar. :)

/Jennie

Gästbloggare: Linn

Publicerad 2011-08-12 12:00:00 i

Hej! Jag heter Linn och driver bloggen http://fotosbylinn.blogg.se. Jag är en hästgalen tjej som älskar att fota och umgås med vänner. Jag tänkte skriva om en händelse i mitt liv. I somras var jag hos min syssling/tremenning som bor i Kila, och den här kvällen så satt vi och pratade i soffan när hennes mamma kom in och sa att en flock islandshästar var lösa. Vi drog på oss stallskorna och följde efter hovspåren på grusvägen. En del av er kanske hörde trafikmeddelandet om att hästar var lösa på E4 i Kila. Det var egentligen inte sant för dom var under E4-bron och sprang direkt till ett stall där min syssling har en ponny. Vi gick dit och vallade in dom i två vinter hagar. När ägaren kom (hon var helt förstörd. Hade ingen hel hage dom kunde gå i och inte tillräkligt många boxar för alla). En tjej från stallet sa att dom kunde bo i stallet under natten och att någon kunde ge dem mat på morgonen. Jag och min syssling erbjöd oss och så fick det bli. Vi ledde in dom till stallet och gav dom en hötuss var. Nästa morgon var vi uppe med tuppen och gick och fodrade dom. ÅÅÅH vad dom var gulliga! Vid elvatiden kom ägaren och vi tog varsin häst och ledde dom tillbaka till deras hage som hon hade lagat. Det var fyra vuxna och två föl som följde efter mammorna. Jag ledde skäcken som var tre år och supergullig! Men den var som sagt tre år och oinriden så den stegrade sig ett antal gånger så det slutade med att jag ledde den lugna svarta tvååringen. Jag avslutar nu min berättelse lite kort med några bilder och ett tack till Jennie och Minette för att jag fick gästblogga hos dem och för en super fin och läsvärd blogg!




Kram
/ Linn

Stockholms hästbutik

Publicerad 2011-08-11 15:06:00 i Minettes inlägg


Om ni bor i Stockholm eller någon gång är där så tycker jag att ni ska kolla in Stockholms hästbutik. Förra sommaren då vi var i huvudstaden så var vi inne där och jag köpte mitt Schockemöhle schabrak. Jag minns att dem hade mycket fina saker, bl.a märkesgrejer.

Stockholms hästbutik ligger på Norr Mälarstarnd 24 och dem har en hemsida här.


/Minette

Gästbloggare: Ida

Publicerad 2011-08-10 12:00:00 i

Måste bara säga att denna blogg är bäst!
 
Hej jag heter Ida och är 13 år gammal. Jag har 3 sköthästar (Hampus, Frulle och Laday), rider alla men rider mest Laday. Jag har ridit på SURF och ska rida en termin på hippo i höst. Hemma har jag en katt och en hund. Jag fotar ganska mycket med min Nikon D3100.
 
Haha vet inte vad ja ska skriva mer! x] Så här får ni några bilder!
På bilderna: Frulle, Laday och Hampus och en bild påmej! :)
Glöm inte att kolla min blogg http://fotobloggenhorze.blogg.se.

/Ida




                                  

Gästbloggare: Johanna

Publicerad 2011-08-08 12:00:00 i

Heej, tänkte börja med att tacka Jennie och Minette för att jag får gästblogga här och såklart också tacka för en grym blogg! :)

Jag heter Johanna Persson och driver bloggen http://jojiiz.blogg.se. Jag är 15 år och har 2 ponnysar som jag tävlar hoppning med.

Min första ponny är då Tingeling som är ett C-ponny sto på 13 år, ett riktigt fux sto kan man kalla henne. :P Henne fick jag den 28 augusti 2009 så om ungefär en månad firar vi 2 år. <3 Med Tingis har jag verkligen fått jobba med för att bygga upp en kontakt och ett förtroende. När hon kom var hon omusklad, väldigt svag i galoppen, hon var ganska sur och fick hon chansen tryckte hon gärna in en i väggen för att visa vem som bestämde. Visst lät hon rolig? Eller inte.. Ridningen gick inte heller så bra för oss eftersom så fort jag fattade galopp drog hon iväg i en hackig, hoppig oskön och orytmisk galopp med bettet mellan tänderna och huvudet uppe i luften. Många gånger var jag helt grinfärdig efter att ha ridit henne. De var ju inte såhär jag hade tänkt att de skulle bli med min första ponny. Men jag vägrade ge upp och efter ett tag lärde jag mig hur jag skulle rida henne och hon blev starkare. Sen dess har de bara gått bättre och bättre och vi har byggt upp en underbar kontakt. Hon har gått från att försöka trycka upp mig i väggen till att komma när jag ropar, följa efter mig när jag går och älskar att bli ompysslad, hon har blivit världens gosigaste!
 
Men henne har jag tävlat upp till L:A med placering och hon är verkligen en ponny med grym utstrålning och har kapacitet att gå hur långt som helst!
 
Sen har jag ju Gucci dårå som jag fick den 27 april 2011 så han har jag inte haft så länge. Han är en D-ponny valack på 7 år som jag ska försöka utbilda. Han är nu utbildad L:C hoppning och L:B dressyr och jag har startat upp till L:C med honom och som bästa resultat har vi ett nerslag. Han är verkligen en genomsnäll, liten sak som älskar allt och alla och vem som helst kan hantera honom från marken. Det enda som är med honom är att han är väldigt ouppfostrad och tycker de är jättekul att knuffa på en och att försöka klia sig mot en. Han tycker också att de är supertråkigt att stå still och han testar verkligen sina gränser! Men vad kan man förvänta av en 7årig pojke? ;) Han har en otroligt bra stam och hans pappa har vunnit EM guld i fälttävlan! Han är en otroligt fin ponny med framtiden för sig i både hoppning och dressyr då han har väldigt fina gångarter, en ponny som jag verkligen tror kan bli någonting stort!
 
Min blogg handlar i alla fall om mitt vardagliga liv som till största delen då består av hästar, hästar och ännu mer hästar! Ni får gärna titta in och slänga iväg en kommentar eller två ^^,
 
Tack igen för att jag fick gästblogga här och ni är verkligen mina favorit fotografer när de kommer till tävlingsbilder! :)


Tingeling ↑


Gucci ↑

Mina tidigare ponnysar

Publicerad 2011-08-07 12:09:00 i Jennies inlägg

Tyvärr hann vi inte ha henne så läge, då hon blev sparkad så illa att vi fick ta bort henne.
Vi fick ju ett önskemål att skriva om våra tidigare ponnysar. Minette har redan skrivit om sina, så nu tänkte jag skriva om mina också.

Mina första ponny var Spyder. Den 2 april 2006 kom hon till mig och jag var världens lyckligaste. Jag provred 2 andra ponnysar före Spyder, men med henne var det kärlek vid första ögonkastet. Spyder var en B-ponny född 1993 som hade tävlat mycket hoppning och lite fälttävlan.

Jag hade ridit 10 lektioner på ridskola innan jag fick henne, så jag var ju inte så duktig på att rida. Vi utvecklades enormt mycket tillsammans och jag lärde mig väldigt mycket av henne under de 5 åren jag hade turen att äga henne. Det har varit både fram och motgångar under åren och vi har många underbara minnen tillsammans som jag är otroligt tacksam över. Det finns mycket bus i Spyder och hon var inte alltid så enkel att rida. Hon kunde vara lite galen när man hoppade och jag var ganska feg, så vi hopptävlade aldrig något, bara några klubbtävlingar. Vi tävlade dressyr istället. Vi tävlade på LC-LB nivå med allt från 53,10% till som högst 63,44%. 2009 var vi med i vårat div II lag.

Det har varit mycket skratt åt alla hennes tokigheter. Coolare, snällare, busigare och sötare ponnyn än Spyder får man leta efter.

Men som med alla B-ponnysar så växer man ju ur dom förr eller senare. I maj det här året hade jag inget annat val än att sälja henne. Spyder var ju min bästa vän och det var väldigt jobbigt. Jag saknar henne, men jag vet att hon har det bra hos sin nya ägare och det är det viktigaste. Älskade Spyder. ♥


Dagen hon kom till mig ↑
Våran första tävling tillsammans ↓




2009 köpte vi en till ponny. Hon hette Electra och kom till mig den 12 november. Electra var en D-ponny som var född 1998. Hon hade tävlat upp till FEI dressyr och LA hoppning. Hon var verkligen en snäll och mysig ponny och hon hade väldigt fina ögon. Hon var en lydig och väldigt duktig dressyrponny. Han var bara lite svår att sitta ner i traven på. Electra kunde många olika trick som stegra på kommando, spansk skritt, pussas, buga mm. Vi hann vara med på en klubbhoppning och en seriedressyr tillsammans.

Den 23 januari 2010 blev hon sparkad på benet så illa att vi fick ta bort henne... Usch vad hemskt det var. Min fina, underbara Electra.




Jag saknar dig ♥

/Jennie

Gästbloggare: Lovisa

Publicerad 2011-08-06 12:00:00 i

Hej! Jag heter Lovisa och är 11 år och jag bor i Östra Jämtland. :) Jag har två stycken tävlingsponnysar som jag är ute och tävlar med framför allt i hoppning. Jag började att rida på ridskolan när jag var 7 år. När jag var 8 år fick jag min första ponny Timmsapollo "Apollo" som var en b-ponny som vi hade på foder. Han var en Welsh Mountain som vi hade i ca 1 år och då var vi tyvärr tvungen att ta bort honom pga av sjukdom. Då fick jag min fördta alldeles egna ponny Joey som var en c-ponny. Han var en korsningsponny som var snäll i all hantering fast i ridningen var han en riktig djävul! Då det gick som bäst tvärsvängde han ifrån ett hörn och gjorde "riktiga" bockserier. Jag satt ju kvar alla gånger tills en gång då jag hade fått förtroende för honom och tordes rida utanför paddocken. Jag skulle rida lite markarbete med lite små hinder då han efter ett hinder bara tvärsvängde och började "griskuta" så att jag fick KASTA mig av för han hade riktningen mot den STORA landsvägen. Då fick mamma nog och vi sålde honom till en äldre tjej och det går mycket bättre med henne.

Sedan fick jag min älskade prins Pluto som var en maxad c-ponny och kommer från Belgien. Han är utb Msv hoppning och LA dressyr. Jag tävlar honom i L:D och L:C än så länge. :) En supersnäll och trevlig läromästare. :) <3 Han kommer vi att ha kvar tills döden skiljer oss åt. <3

Sen har jag ju en liten prinsessa som är en b-ponny och hon är faktiskt Jennies gamla ponny Spyder. Hon är jätte snäll och duktig i alla discipliner men hon är snabb som attan i hoppningen. Än så länge håller vi på att träna ihop oss för att så snabbt som möjligt komma ut på hoppbanorna vi också. :) När jag inte får tävla henne längre kommer hon givetvis att stanna kvar hos oss tills döden skiljer oss åt. <3

Kolla gärna in på min egna blogg: http://lillpluto.blogg.se/

//Lovisa <3

Mina schabrak

Publicerad 2011-08-05 12:00:00 i Utrustning & outfits

Minette gjorde ju ett inlägg om sina schabrak så jag tänkte göra ett om mina också.
Här är mina märkesschabrak. :)


Märke: Anna Scarpati
Köpt: På Equeen i Sundsvall

Snyggt schabrak med väldigt bra passform.


Märke: John Whitaker
Köpt: Fick det i julklapp av Minette 2010

Snyggt och flitigt använt på hoppsadeln.


Märke: Glen Gordon
Köpt: På Hudik Hästsport

Har inte hunnit använda det än, men det är snyggt. Gillar att det är en rosa kant.
 

Märke: Equiline
Köpt: På AB Nian

Fint schabrak med bra kvalité och passform. Gillar "volang" kanten. Har använt det några gånger på tävling.  


Märke: Schockemöhle
Köpt: Falsterbo

Har inte hunnit använda det än, men det är snyggt.


Märke: Glen Gordon
Köpt: På Pegasus

Använt mycket på dressysadeln. Det var mitt första "märkes" dressyrschabrak.


Märke: Schockemöhle
Köpt: Falsterbo

Bra passform och jag älskar färgen. Inte använt så många gånger än.

/Jennie

Gästbloggare: Jonna

Publicerad 2011-08-04 12:00:00 i

Hej mitt namn är Jonna och jag har fått chansen att gästblogga här på denna superfina bloggen! :)
Tänkte försöka göra en kort gästbloggning eftersom långa oftast blir långtråkiga, så vill ni veta mer så får ni besöka min blogg och läsa mer där! :)
 
Jag är en glad och positiv tjej på 17år som driver en hästblogg där ni kan läsa det mesta om hästar, allt från min dag i stallet till massa nyheter i hästvärlden. Jag försöker variera inläggen endel för att göra de så spännande som möjligt.
 
Hästarna som ni kan läsa mest om på min blogg är mina egna hästar som heter Bananen, Kristall och Monte.
 
Mitt största intresse inom ridsporten är hoppning, men eftersom jag inte har haft en så bra hopphäst i rätt ålder så har jag inte tävlat så högt utan har fått kämpa på lägre höjder med min häst som avskyr hoppning. Men jag letar nu efter en ny häst som då ska vara en hopphäst, då jag saknar väldigt mycket att få hoppa riktigt.
 
Lät något av det jag skrev här ovanför intressant eller om ni vill veta mer om mig så får ni gärna besöka min blogg http://hastsport.webblogg.se, men glöm inte att lämna en komentar då, så jag kan besöka er blogg med! :)
 
Tack för att jag fick gästblogga här på denna superbraiga bloggen! :D



                                     

Gästbloggare: Matilda

Publicerad 2011-08-03 12:00:00 i

Ja, en ny dag = en ny gästbloggare! Idag är det jag som fått äran att blogga lite här hos Surfryttarna, och jag måste medge att det känns lite konstigt att skriva ett inlägg på en annans blogg... Men ibland måste man helt enkelt vidga sina vyer! ;) Och vem är "jag" då, jo jag heter Matilda Nordström, är 18 år och tävlar dressyr för SURF. Jag har tävlat en ponny som heter Argos tidigare, men nu har jag tagit en storhäst på foder som jag ska tävlingsdebutera med i höst.

Eftersom det känns, iaf för mig, lite konstigt att bara presentera mig själv och hästen jag rider, tänkte jag bjuda på ett litet tips på hur man kan träna upp galoppen! Det beror självklart mycket på i vilket utbildningsstadie man är i, men jag tycker att man kan göra det här oavsett man rider LB eller MSV, och jag har märkt stor skillnad på de hästar jag tränat detta med! 

Mitt tips för att få ordning på galoppen, både takten och styrkan, är att göra öppnor. Öppnor, öppnor och återigen öppnor! Finns ingen häst jag ridit som inte blivit bättre av att verkligen få jobba ordentligt med bakbenen. Och fördelen med öppnor är att du kan kontrollera vilket bakben som ska arbeta! Toppen va! :D

Ofta när jag gör dessa brukar jag bara rida på fyrkantsspåret i galopp, med fokus på att hästen lyssnar på så små hjälper som möjligt och att den är ordentligt uppvärmd! Sedan lägger jag in öppnor längs efter långsidorna och försöker få hästen att förstå vad jag vill. Nu är vi tillbaka till vilken utbildningsståndpunkt både häst och ryttare är! Den orutinerade hästen förstår väldigt sällan vad jag som ryttare vill, men det gäller att vara lugn och konsekvent. Bara "nöta på" och visa hästen vad jag vill och tillslut kommer de att förstå. Ibland redan under samma pass, och ibland måste man rida det lite oftare.

Medan man gör galoppöppnorna brukar galoppkvalitén bli mycket sämre då hästen tycker det är jobbigt. Så om allting känns skitdåligt så är det normalt! Haha nej, riktigt såå dåligt ska det inte kännas, men bli inte besvikna om galoppen känns sämre just i detta tillfälle. Det gäller att träna långsiktigt och se framåt!

Hoppas att det här tipset kommer hjälpa någon åtminstone, och jag rekommenderar verkligen er att prova! Skadar aldrig att prova nya saker! Går det inte så går det inte, då är det bara att gå tillbaka ett steg och börja om. :)


 
/Matilda, http://mnfoto.blogg.se/

Gästbloggare: Emma

Publicerad 2011-08-02 12:00:00 i

Hejsan allihopa som läser Jennie och Minettes blogg. :)
Jag heter Emma Stenman och är snart 15 år, bor på teg i Umeå med min familj i en vanlig gul liten villa.
Ingen av mina föräldrar håller på med nåt inom ridning men när min mamma var ung så red hon jätte mycket. Men var tyvärr så var hon med om en olycka och blev nästan förlamad. Mår bra nu, men så efter det har hon inte kunnat rida. Men i släkten har det alltid funnits hästar sen tidigare.

Februari 25:e fick jag min första ponny, Anoda heter hon, fast hon kallas varje dag som noa.
Hon är ett sto imp. Holland född 02. Ett underbart sto som är väldigt ärlig med en stor personlighet.
Våran inriktning är hoppning, vilket hon älskar. Hon räddar en alltid när man gör fel, men ibland kan hon vara ganska stoig och lyssnar inte alls på vad man säger. :p Vi har just nu bara tävlat tre lokala tävlingar och en träningstävling, hem har jag fått med mig fyra rosetter av 6 starter. Höjderna har varit LD (80) och LC (90) och nu den 30/7 ska vi debutera våran första LB (1m).

Det har varit mycket jobb för att ens kunnat galoppera på den här hästen eftersom att hon har väldigt mycket vilja. Ganska svår att rida, men när man får kläm på henne så är hon helt underbar och väldigt lättriden. Just nu har jag fått till henne väldigt bra, men hon ska bli bättre!

Följ mig och min ponnys utveckling tillsammans. :)
Min blogg heter http://emmastenmans.blogg.se/.


                      

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela