surfryttarna

Gästbloggare: Tina

Publicerad 2011-07-31 12:00:00 i

Hej alla Minettes och Jennies läsare! Nu ska jag gästblogga här som ni kanske ser. :) Jag heter i alla fall Tina och är 13 år, jag rider på Umeå ryttarförening och på min medryttarponny Califf. Han är en c-ponny som är 18 år gammal, men han är väldigt väldigt pigg för sin ålder. Vi ska kanske börja tävla lite i hoppning om han inte säljs innan dess. Han har gått upp till Msv B hoppning och kvalat Msv A. Ingen dressyr (vad jag vet iallafall).

Aja, min största dröm är att få en egen ponny att hopptävla med. Jag har ridit 6-7 år vet inte riktigt. Min favorit häst på ridskolan är Sudden. Men iallafall, min blogg heter tinaoemma.blogg.se, jag har den med min bästavän Emma. På fritiden, när jag inte rider är jag väl oftast med henne, eller någon annan. Eh, ja vad har jag mer att säga, jag läser Minttes och Jennies blogg varje dag, tycker den är jätte bra. :)

http://tinaoemma.blogg.se



                                                                ← Califf, Tina →

Svar på fråga

Publicerad 2011-07-30 13:15:00 i Frågor & svar


Svar: Jag har fått schabraket av Lamia och jag vet inte vart hon har köpt det. Märket är Hansbo så om du googlar hittar du kanske någon hemsida som säljer det. :)


/Minette

Norrbyskär here we come

Publicerad 2011-07-30 01:03:40 i

Väskan är packad och klar och imorgon far vi till Norrbyskär. Det här blir alltså vårat sista live-inlägg. Kanske vi kan mobilblogga lite om det går. Det blev mycket kramade och pussande på ponnysarna idag, vi kommer ju inte att få träffa dem på två veckor men vi kommer nog få grymt roligt ändå och förhoppningsvis träffa massa nya vänner.


Medans vi är borta kommer det att komma upp lite tidsinställda inlägg samt gästbloggar. Hoppas att ni fortsätter kommentera för vi vill ha mycket komentarer att svara på när vi kommer hem!

Ha det super nu för det ska vi ha!! :D
Kram Jennie och Minette

Veckans blogg

Publicerad 2011-07-30 00:46:08 i Bloggtävlingar

Medans vi är borta tänkte vi ha en tävling här på bloggen. Ni behöver bara kommentera tex "jag är med" och sedan dras vinnaren när vi kommer hem. Vinnaren får en länkning här i bloggen.

/Surfryttarna

Gårdagens och dagens ridpass

Publicerad 2011-07-28 20:00:00 i Riddagböcker

Igår red jag Kodac på ridbanan och Rapido i skogen. Kodac gick lite bättre än i tisdags.

Idag red jag Rapido på ridbanan. Han var mycket trevligare och stadigare i formen idag mot för i tisdags. :) När jag hade ridit klart kom mamma med Kodac och sen skrittade vi ut tillsammans.



Två printscreens från mobil film.

/Jennie

Byxor från Falsterbo

Publicerad 2011-07-28 18:51:36 i Utrustning & outfits


Kommer ni ihåg att jag tänkte köpa ett par mjukisbyxor på Falsterbo, men hann inte? Evelina var ju också där så hon var snäll och köpte dem till mig istället. Tack Evelina! Igår hämtade jag dem. Så här ser dem ut. :)

/Jennie

Tävlingsdebuten?

Publicerad 2011-07-27 22:16:46 i Minettes inlägg

Just nu ser det ut som att jag och Rindi gör våran tävlingsdebut i slutet på augusti. Tävlingen är i Vännäs och i så fall kommer vi nog hoppa clear round 80 cm och LC 90 cm.

Jag har redan börjat fundera på en outfit, såhär 1 månad i förväg. He-he.. :)

/Minette

Hoppning med Rindi 27 juli

Publicerad 2011-07-27 21:54:20 i Bilder

Jag hoppade alltså för Lamia idag. I början när jag red fram i alla gångarter var hon väldigt fin och framför allt lugn. Sedan började vi hoppa. Vi hade en kombination med två hinder på ena långsidan och tre upphöjda bommar på andra. Sedan en vattenmatta och ett räcke i mitten ungefär. Vi red massa olika vägar och några ganska snäva svängar. Rindi blev lite väl taggad ibland men det gick helt okej ändå. :)

Jennie var med och fotade så ni får ganska många bilder här. Jag har några filmer också men tyvärr vill inte Movie maker sammarbeta för tillfället.













/Minette

Dagens outfit

Publicerad 2011-07-27 21:18:34 i


Jag
Tröja: Jacson
Ridbyxor: John Whitaker
Hjälm: Charles Owen ayr8
Ridstövlar: Mountain Horse Richmond High Rider

Rindi
Schabrak: Glen Gordon
Benskydd: Lamicell PRO
Sadel: Globus Esperanza
Träns: Hööks

/Minette

Fler gästbloggare

Publicerad 2011-07-27 16:05:41 i

Vi behöver 1-2 gästbloggare till. Någon som känner sig sugen? :)

STOPP, nu har vi alla gästbloggar vi behöver.

Dagens ridpass - Kodac och Rapido

Publicerad 2011-07-26 18:44:12 i Riddagböcker


Jag och Kodac. Inte så bra bild men..

Red dressyr med båda på ridbanan idag. Började med Rapido. Jobbade mycket i skritt i början. Gjorde lite olika saker och han lyssnade bra. Han tyckte inte riktigt om när jag försökte rida ihop honom så jag red i en lite lägre form. Emellanåt var han väldigt fin. :)

Sen red jag Kodac. I början gick det ganska bra men efter en stund blev han lite pigg och ville springa ifrån mig. Speedad ponny det där kan jag lova. ;p Han ville inte alls trava i den takt som jag ville. Red mycket på volt och försökte få honom att lugna ner sig. Mot slutet lyssnade han bättre på mig, lugnade ner sig och var riktigt fin. :)


/Jennie

Transportoutfit beställd

Publicerad 2011-07-25 21:36:12 i Utrustning & outfits



Mamma beställde detta idag, ett fleecetäcke och transportskydd. På fleecetäcket kommer det vara broderat Magic Blue Rindi på båda sidor.

Nu kommer hon vara en snygging när vi ska ut på tävlingar. ;)

/Minette

Hästvakt

Publicerad 2011-07-25 19:28:58 i Jennies inlägg

Den här veckan är Rebecka bortrest, så då ska jag rida hennes två ponnysar. Det blir kul! :)
Idag skrittade jag och mamma ut med dem en sväng. Jag red Rapido och mamma red Kodac.


/Jennie

Mer boxvila...

Publicerad 2011-07-25 17:46:25 i Jennies inlägg

Veterinären kom och tittade på Gördis i torsdags. Vi var ju i fjällen då men Mari som äger stallet var där. Gördis var fortfarande inte riktigt bra, så nu har hon mer boxvila och ska äta medicin tills på Fredag sen ska hon vara utan medicin över helgen och sen kommer veterinären och tittar på henne igen. Hon har fått en gummimatta på golvet så att det ska vara mjukare att stå. Min stackars lilla Gördis. Hoppas att du blir frisk snart! ♥


/Jennie

Grattis på födelsedagen lillasyster!

Publicerad 2011-07-24 08:36:00 i Minettes inlägg


Idag fyller min lillasyster Caroline 8 år! Jag tycker alla kan ta och säga grattis till henne, då blir hon nog glad. :) En av presenterna hon ska få är Ronja. Ni minns kattungen jag skrev om för några dagar sedan? Caroline är i princip galen i katter så det ska bli kul att få se hennes reaktion när hon får reda på att hon ska få en liten kattunge. ;)

/Minette

Minna/Minette

Publicerad 2011-07-23 23:08:39 i Minettes inlägg


Haha jasså? :) Någon annan som också tycker det?
Ja, jag vet inte riktigt men vi har ju ganska lika namn i alla fall. ;)

                       

/Minette

Rindi i vinstgrimman

Publicerad 2011-07-23 12:16:00 i Bilder






Jag fotade några porträttbilder på Rindi i den rosa grimman för några dagar sedan. Att få henne att se glad ut med örona frammåt var lättare sagt än gjort. Hon stod mest och småsov och såg allmänt uttråkad ut men några bra bilder blev det i alla fall. Bilderna är fotade med min Canon EOS 400D och objektivet Canon EF 50mm 1.8 II. :)

/Minete

Mina schabrak

Publicerad 2011-07-23 10:48:00 i Utrustning & outfits

Jag tänkte visa några utav mina favorit schabrak, eller mina såkallade märkesschabrak. ;)


Märke: Glen Gordon
Köpt: Jag fick det av Jennie i julklapp 2010

Det här är nog mitt absoluta favorit schabrak. Jag har använt det flitigt, speciellt på Josephine, men det är inte det minsta slitet. Bra kvalité och passform.


Märke: Scapa sport
Köpt: Fick det i födelsedags present det här året

Jag fick det när jag fyllde år men jag vet att det är köpt begagnat. Jag har använt det några gånger och passformen är super. Den turkosa färgen gör sig bra på Rindi också.


Märke: Lamicell/Equality Line
Köpt: Fick det på köpet när jag köpte en annan grej på loppis

Jag gillar färgen väldigt mycket. Kombinationen av marinblå och beige tycker jag är fin.


Märke: BR event
Köpt: I Falsterbo

Jag har än så länge aldrig använt det här schabraket men det är snyggt i alla fall.


Märke: Schockemöle Sports
Köpt: På en hästbutik i Stockholm

Gillar det här schabraket men jag har inte använt det så mycket.

/Minette

Morgondagen

Publicerad 2011-07-23 00:02:07 i Minettes inlägg

Min lillasyster fyller år i helgen så imorgon far vi till mofar i Nordmaling för att ha kalas för henne. Det är även marknad där som vi ska gå på. Jag har varit på Nordmaling marknaden många år tidigare och det brukar vara riktigt roligt faktist. :) På vägen hem far vi förbi stallet, Rindi får vila.

Jag har fixat några tidsinställda inlägg som kommer upp under dagen.


/Minette

Fiske i Klippen

Publicerad 2011-07-22 23:55:08 i Jennies inlägg

Idag har vi varit och fiskat i Klippen. Jag fick en fisk. :) Och imorgon är det Gränshandelsmarknad i Tärnaby, så den ska vi gå på.




/Jennie

Tidigare ponnyer/hästar i mitt liv

Publicerad 2011-07-22 22:06:17 i Minettes inlägg

Efter önskemål ska jag nu skriva ett inlägg om mina tidigare hästar jag har haft innan Rindi.

Min första häst var en islandshäst som vi köpte 2006. Han hette Seimur och var 6 år då vi köpte honom. Jag minns då mamma hittade honom på annons. Eftersom både jag och mamma har en förkärlek till islandshästar föll vi direkt då vi såg honom på bilden. Vi hade inte tänkt köpa någon häst och dessutom var han för dyr. Sedan gick det en tid och han sänktes i pris två gånger tror jag och då bestämde vi oss för att fara och titta på honom. Vi provred inte då vi var och tittade på honom för han var inte inriden men vi beslöt oss för att köpa honom ändå. När vi köpte Seimur så var det han eller ingen. Hade det alltså inte blivit honom så hade vi inte köpt någon annan häst heller.

Seimur reds in hösten han var sex år. På den tiden var jag inte så rutinerad så jag red honom bara ibland. Han lärde sig snabbt men det var lite för mycket turbo för mig. Mamma red och den sista tiden vi ägde honom var det en tjej, Sofi, som hade två egna islandshästar i samma stall som vi stod i som red honom. Under tiden Sofi red Seimur blev han verkligen fin. Han var otroligt säker på foten och med sin fina tölt är han en underbar häst att ha som skogsmulle.

Vi hade Seimur i två år innan vi sålde honom till grannstallet. Dem som köpte honom letade efter en islandshäst och fick därför låna honom en sommar innan dem bestämde sig för att köpa honom. Det var inte så svårt att säga hejdå faktist. Det kanske låter hårt men jag älskade honom inte lika mycket som jag älskar Josephine. Såklart gillade jag honom mycket men det kändes bra att han såldes såpass nära vilket gjorde det hela lättare. Hur som helst så var Seimur en av världens finaste islandshästar, hur mysig och go som helst och han är idag 10 år. Jag ser honom då och då hos de nya ägarna.




Efter vi sålde Seimur köpte vi Josephine. Jag kan skriva hur mycket som helst om Josephine för hon har betytt så otroligt mycket för mig. Första gången jag träffade henne var när jag var 9 år och började rida på Södra Umeå ryttarförening. Hon blev min favorithäst redan första lektionen då jag borstade henne.


                                                        Jag och Josephine 2005.

Sedan såldes hon från ridskolan och jag blev såklart jätteledsen. Två år senare köpte jag henne efter att ha hittat henne på Hästnet. Hur glad tror ni jag blev på en skala från 1-10 när jag hittade min favorithäst från ridskolan på annons när vi dessutom letade en d-ponny? I alla fall så köpte vi henne 14 juni 2009. Jag har haft mycket fram- och motgångar med Josephine under de två åren vi har haft tillsammans.

I början på juni 2011 gick vi skilda vägar. Det var något av det svåraste jag någonsin gjort. Jag ville ut och tävla och Josephine var 18 år så vad gör man? Hon kommer alltid vara en av de ponnyer som har störst plats i mitt hjärta, älskade Nørgaards Josephine. ♥



Här kan ni läsa ett längre inlägg om min och Josephines resa tillsammans.

/Minette

Andra leveransen med bilder

Publicerad 2011-07-22 15:43:34 i Minettes inlägg

Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem från affären, sen blir det stallet. ;) I alla fall så håller jag på kopiera över massa bilder på ett USB-minne till Lamia. Jag fotar ganska mycket runt på gården och hennes hästar, t.ex igår så fotade jag då hon hoppade. Därför brukar jag ge henne alla bilder på ett USB-minne, mycket smidigare än att skicka alla via mejl. Nu är det här andra leveransen med bilder till henne.


/Minette

Gästblogga, någon?

Publicerad 2011-07-21 21:50:19 i

Vi åker bort på konfiramtionsläger nästa lördag, den 30, och kommer hem den 13 augusti. Alltså är vi borta två veckor och kommer inte ha tillgång till någon dator och kan därför inte uppdatera. Vi vill helst inte att bloggen ska stå helt tom så vill någon gästblogga åt oss? Vi kommer ta ca 7 gästbloggare, en varje dag, och resten av dagarna kommer vi fixa tidsinställda och kanske blogga lite från mobilen. Alltså blir det nog minst ett inlägg om dagen i alla fall.

Så, är någon intresserad av att gästblogga hos oss någon av dagarna? Släng iväg en kommentar om du är intresserad. ;)

/Surfryttarna

Mina nästa ridstövlar?

Publicerad 2011-07-20 16:09:17 i Utrustning & outfits

Nädta gång jag köper ridstövlar funderar jag på ett par Pioneer. Jag behöver väl inga för tillfället men när mina Tretorn är helt slutkörda ska jah köpa nya. Då funderar jag på ett par Pineer. Jag älskar mina Mountain Horse stövlar men dom är inte sådär jättemjuka och jag använder dom mest i dressyr. Pioneer stövlarna är i kalvskinn och jag har känt på ett par på Hippologums hästshop och dom var verkligen mjuka.


Just nu finns dom på rea hos Timotej & andersen.

/Minette

Bloggar från stugan

Publicerad 2011-07-19 17:47:13 i Jennies inlägg

Just nu sitter jag ute på altanen med datorn. Solen skiner och det är varmt. Kom fram vid 8 igår kväll. Har inte gjort så mycket idag, bara målat några lådor, chillat och varit in till Hemavan och handlat typ. I kväll ska vi nog åka ut med båten och fiska. :)

/Jennie

Dagens två ridpass

Publicerad 2011-07-19 00:33:21 i Riddagböcker

Jag red Rindi på hackamoret i skogen idag. Började med att skritta fram på lång tygel. Efter en stund kortade jag upp tyglarna och började trava. Gjorde mycket halter för att checka av att hon lyssnade på mig. Hon lyssnade jättebra även fast jag hade hacket och hon var verkligen fin. Sedan började jag galoppera. Galopperade i intervaller. Först höger galopp, skritt en bit och sedan vänster galopp, skritt en bit osv. Jag galopperade i ett ganska lugnt tempo och stod upp i stigbyglarna. På vägen hem blev hon lite stark och springig emellanåt då jag skulle fatta galopp men då vände jag bara tillbaka och gjorde om allting så att hon skulle lyssna på mig. Avslutade med att trava av henne på lite halvlånga tyglar så hon skulle få sträcka ut halsen.

Jag är verkligen nöjd över dagens ridpass. Rindi var för det mesta väldigt fin. :)


Jag red även Misty idag. Skrittade fram på björnrundan innan jag gick in på ridbanan. Jobbade henne i skritt på volter och gjorde mycket halter och igångsättningar. Sedan jobbade jag henne lite i traven med. I slutet fick hon stäcka ut halsen i traven innan jag saktade av tilll skritt. Hon var duktig idag. :)

/Minette

Ronja

Publicerad 2011-07-18 14:36:18 i Minettes inlägg



Vi har funderat ett tag på att skaffa katt så idag for jag och mamma och tittade på några kattungar. Dem var supersöta och det var verkligen svårt att bestämma vilken vi ville ha. Till slut bestämde vi oss för den här lilla gråa som heter Ronja. Kattungarna är bara 5 veckor så vi kan inte hämta henne fören 1 September. Åh, jag längtar dit! :)

Visst är hon söt? :D

/Minette

Fjällen

Publicerad 2011-07-18 01:11:35 i Jennies inlägg

I morgon (egentligen idag, eftersom klockan är över 12 men, men) åker jag till fjällen. En hel vecka ska jag vara där. Kommer hem på Söndag. Tar med datorn så jag kommer nog att uppdatera lite, men inte så mycket. Kan bli några ohästiga inlägg, om det går bra? :) Kommer sakna Gördis.
/Jennie



...

Publicerad 2011-07-18 00:58:28 i Jennies inlägg

I Fredags när vi kom till stallet kände jag direkt att något var konstigt. Gördis gick lite ofrivilligt i boxen och ville inte riktigt lyfta på hovarna när jag skulle kratsa. När vi tog ut henne gick hon stelt. Vi misstänkte fång och ringde veterinären direkt. Jag har känt att något inte har varit som vanligt i några dagar, men det har gått över efter en stund. Gördis var ändå inte lika stapplig och påverkad som Spyder var när hon fick fång. Spyder kunde knappt gå och när vi lyfte på en hov så höll hon nästan på att ramla omkull. Gördis var ändå pigg, glad och hungrig som vanligt.
Vi fick vänta ett tag men sedan kom en veterinär. Hon konstaterade att det var fång och Gördis fick en spruta. Ändå konstigt, hon har ju nästan inte ätit något gräs alls, inte haft foderbyte eller något heller... Nu ska hon ha boxvila och äta medicin tills på torsdag. Då kommer veterinären ut igen och ser om det är bra. Stackars lilla Gördis. ♥ :(

/Jennie

Skäck?

Publicerad 2011-07-16 01:19:03 i Jennies inlägg


Så här ser Gördis ut nästan varje dag när man kommer till stallet. Det är alltid bara på vänstra sidan, på den andra sidan är hon ren och fin, sötnos.

/Jennie

Uppdatering

Publicerad 2011-07-15 23:57:41 i Minettes inlägg

Förlåt för sämst uppdatering idag. Som sagt så var vi på The Studio vilket tog väldigt lång tid, hela eftermiddagen. Även fast jag inte gillar att bli fotad så var det ganska roligt faktist. Sedan åt vi grillat till middag hos Jennie och hon följde med mig till stallet. Vi skrittade ut på Rindi och Misty och var ute lite mer än 1 timme. Det blev en sen skrittur för jag kom alldeles nyss hem.

Vill ni se någon/några bilder från The Studio? :)



/Minette

The Studio

Publicerad 2011-07-15 12:20:18 i Minettes inlägg

Idag ska jag och Jennie till The Studio. :) De är en fotostudio och vi ska bli sminkade, stylade och fotograferas. Det ska bli roligt fast jag gillar inte att stå framför kameran, jag står hellre bakom.

/Minette

Diss till Hööks pälsglans

Publicerad 2011-07-14 23:24:08 i


Jag dissar det här pälsglanset från Hööks. Det reder inte ut svansen för 5 öre utan gör den bara klibbig. Dessutom var det svårt att få ut något från flaskan. Det kom nästan ingenting när man sprayade och inte luktade det gott heller. Så detta pälsglans rekomenderar jag inte.

/Jennie

Hemma från Haparanda och vinsten har kommit

Publicerad 2011-07-14 19:02:00 i Minettes inlägg

Nu har vi kommit hem. Eller det var ganska längesedan men jag har ätit och börjat packa upp lite smått. Tänkte fara till stallet och rida ikväll men vi har ingen bil, den är hos pappa. Skiiiiiiiiiit, jag som ville rida och träffa Rindi. :( Aja jag får ju täffa henne imorgon iallafall.

Förresten så har paketet med min vinst i bloggtävlingen kommit nu. Allt var superfint och grimman var i rätt storlek också. :)




/Minette

4 bilder från igår

Publicerad 2011-07-14 10:41:19 i Bilder

haha, söt ♥

Red barbacka i skogen igår också. Efter det fick hon äta gräs en stund.
Nu ska jag snart dra till stallet. Tänkte köra moppe dit. Det tar typ 40 minuter, men det är kul. :)

/Jennie

Rescension: Magic brush

Publicerad 2011-07-13 20:50:24 i Utrustning & outfits

 

 

Jag har använt mina borstar några gånger nu och jag tycker att dem är bra. Dem är ju inte så magiska precis men jag gillar dem. Dom tar bort smuts ganska bra, tar bort hår om hästen löser, verkar sköna för hästen, tar bort hår från schabrak och täcken bra och går dessutom att tvätta i tvättmaskinen.
Det är många som dissar att det är en borste till hovarna. Jag tycker att det är ganska bra. I alla fall som i vårar ridhus, då blir hovarna väldigt sandiga och då är det ju bra att ha en speciell borste till det. :)
Någon av er som har sånna borstar? Isf, vad tycker

 

Jag har använt mina borstar några gånger nu och jag tycker att dem är bra. Dem är ju inte jätte magiska precis men jag gillar dem ändå. Dem tar bort smuts ganska bra, tar bort hår om hästen löser, verkar sköna för hästen och man kan också ta bort hår från schabrak och täcken med borstarna. Dessutom går dem att tvätta i tvättmaskinen vilket är ett +.

Det är många som dissar att det är en borste till hovarna. Själv tycker jag att det är ganska bra för jag brukar borsta hovarna ganska ofta. Speciellt när man har ridit i vårt ridhus, då blir hovarna väldigt sandiga och då är det ju bra att ha en speciell borste till det. Eller om hovarna är leriga när hästen har varit i hagen eller när man har ridit i skogen. Kort sagt så är jag nöjd med borstarna och jag tycker att det är värda sitt pris. Någon av er som har dessa borstar? I så fall, vad tycker ni om dem? :)
/Jennie

Hööks och Ikea

Publicerad 2011-07-13 14:58:03 i Utrustning & outfits

Sitter och bloggar från hotellet nu, fast inte samma hotell som igår utan ett annat som heter Cape East. Mamma ville absolut bo här men det fanns inte plats igår så då fick det bli två olika hotell.

Idag har vi varit vid Kukkola forsen, mycket fint ställe kan jag säga. Sedan har vi varit på Hööks och Ikea och shoppat en del men jag visar bara det vi köpte på Hööks.



Jag har köpt (fått) ett par svarta ridbyxor så det kan jag stryka från min behöver-lista. Dem är i liknande tyg som mina Whitaker ridbyxor, alltså tunnt och stretchigt och jag älskar det! Sedan har vi köpt ett pelhamdelta och ett pannband som det står Rindi på.

/Minette

Bloggar från hotellet

Publicerad 2011-07-12 20:51:17 i Minettes inlägg


Här sitter jag och bloggar just nu. Vi kom fram till Haparanda vid kvart i 6. Vi checkade in på hotellet och for sedan runt med bilen och kollade lite i stan. Vi åt på en pizzeria och handlade godis på ica maxi. Från stan så ser man över till Finland, vi ska nog fara dit imorgon.

I Luleå på hästaffären så köpte jag ett nosludd och tyglar. Affären var bra och det fanns väldigt mycket schabrak, bl.a Eskadron, och hur mycket ridbyxor och ridkläder som helst.


Nosludd.


Tyglar med bling bling. Ascoola tycker jag, har aldrig sett liknande tyglar förut. :) Blinget är ca 30 cm längst ner, sedan blir det vanliga lädertyglar.

/Minette

Vinsten

Publicerad 2011-07-12 15:46:31 i Bloggtävlingar

Nu har jag fått veta vad jag vann i bloggtävlingen. Det var två hästsvampar, hästgodis, manrosetter, gummisnoddar, en grimma, ett nosludd och allt var i rosa! Haha, hur perfekt? Ni som hat läst våran blogg ett tag vet nog att jag är ett ganska stort fan av rosa. ;)



Bilderna är från Jonnas blogg, hoppas det var okej att jag lånade dem.

/Minette

Bloggar från bilen

Publicerad 2011-07-12 15:04:46 i Minettes inlägg

Sitter i bilen med datorn i knäet, datanörd eller vad? Vi åkte kring 12 och far just nu igenom Piteå. Nästa stopp blir Norrbottens häst & fritid i Luleå.

/Minette

Min drömkavaj

Publicerad 2011-07-12 13:11:00 i Utrustning & outfits


Min drömkavaj är en marinblå kavaj från Spooks. Hur snygg som helst enligt mig. :) När jag har kommit igång och börjat tävla så kommer jag nog behöva en kavaj och då kanske det blir en från Spooks.

/Minette

Morgondagen ser ut såhär:

Publicerad 2011-07-12 00:22:36 i Minettes inlägg

Kvart i tio far vi till stallet och jag ska skritta ut på Rindi en snabbis. Sedan far vi hem och duschar innan vi sätter oss i bilen mot Haparanda. På vägen dit kommer vi nog göra några stopp, bl.a har vi tänkt att gå på Norrbottens häst & fritid i Luleå.

Som sagt så är både datorn och kameran med så uppdatering och bilder kommer det bli.


Söt bild på Rindi. ♥

/Minette

Beställt benlindor

Publicerad 2011-07-11 23:39:19 i Utrustning & outfits


Har nyss beställt nya benlindor. Letade efter elastiska lindor på Falsterbo men hittade inga. Det fanns nästan bara fleecelindor där och jag använder bara elastiska. Nu hittade jag elastiska på hästshopen, så jag har beställt i färgerna grå och marin. Jag har schabrak i båda dom färgerna som jag kan matcha med lindorna jag har beställt. :)

/Jennie

FRÅGESTUND

Publicerad 2011-07-11 21:32:49 i Frågor & svar


Vi kör igång en frågestund så ställ massa frågor nu. :) Får vi tillräckligt med frågor så svarar vi i ett videoinlägg. Det vill ni väll inte missa så fråga på!

AVSLUTAD

/Surfryttarna

Paketets innehåll

Publicerad 2011-07-11 19:07:29 i Utrustning & outfits


I paketet var det en säkerhetsväst. Jag gillade inte alls min gamla väst så jag sålde den och köpte en ny. Den är begagnad men i väldigt bra skick. Märket är Rider´s company. Nu när jag ska börja hoppträna/tävla och använda säkerhetsväst mycket mer så vill jag ha en skön väst som jag trivs med. :)

/Minette

Dagens ridpass

Publicerad 2011-07-11 12:49:59 i Riddagböcker

Jag kom hem från stallet för ett tag sedan. Jennie följde med mig ut och skrittade idag, hon på Peachie och jag på Rindi. :)




/Minette

Minisemester

Publicerad 2011-07-10 22:25:59 i Minettes inlägg

På tisdag åker jag med mamma, mormor och lillasyster till Haparanda. Vi bestämde det bara för några dagar sedan så det var inget som vi hade planerat eller så. Vi ska bo på hotell två nätter och sedan far vi hem på torsdag. Jag har faktist ingen aning om vad vi ska göra där uppe förutom att gå på Hööks. Jag köpte ju det mesta som jag behövde sist jag var på Hööks men något hittar man nog alltid. Deras höst/vinter kollektion kommer ju ut imorgon tror jag så vi får hoppas att dom har hunnit få in lite nyheter till butiken.


Cape East, hotellet vi ska bo på en av dagarna.

Både kameran och datorn hänger nog med så lite ohästig uppdatering blir det nog om ni vill? :)

/Minette

Barbacka premiär

Publicerad 2011-07-09 23:09:33 i Riddagböcker




Som ni ser så var vi rosa idag. Rosa sockar, tröja och pannband.

Rindi har haft lite sommarlov i lite mer en 1 vecka men idag red jag. Lamia är och tävlar och hon har med sig sadeln som jag brukar låna så jag fick rida barbacka. Kanske inte så smart att rida för första gången på 1 vecka barbacka och med hackamore men jag hade bestämt mig för att jag skulle rida så då fick det bli så. Jag hade aldrig ridit Rindi barbacka förut, vet inte ens om Lamia har gjort det (?) men det gick faktist över förväntan. Jag började med att skritta lite på ridbanan bara för att se om bromsen fungerade och sedan red vi en runda i skogen. Mot slutet blev hon lite irriterad av alla flugor men det är förståeligt.

/Minette

Gårdagens inköp

Publicerad 2011-07-09 12:31:43 i Utrustning & outfits



Igår träffade vi Marie, Josephines förra ägare, på Hästivalen. Hon hade ett ponny hackamore att sälja och eftersom vi behöver ett så köpte vi det av henne. Det fanns också en hästshop där, Royal Hästsport, och mamma köpte en Kingsland bomberjacka för halva priset så nu är hon nöjd och glad. :)

/Minette

Travhäst VS D-ponny

Publicerad 2011-07-08 23:44:08 i Jennies inlägg




Det var en duell mellan en travhäst och en D-ponny idag på Hästivalen. Dom tävlade mot varandra och kan ni gissa vem som vann? :) D-ponnyn vann faktist! Och ja, ponnyn fick såklart galoppera.

/Jennie

Dagens ridpass - 8 juli

Publicerad 2011-07-08 23:17:53 i Riddagböcker


G i nya täcket! Dock inte världens bästa bild.

Red barbacka en stund på ridbanan idag. Hade bett för första gången sedan tävlingen i vännäs. Vi jobbade mycket i skritt i början och sedan lite trav och galopp. Hon var fin och det kändes väldigt bra att rida med bett istället för hackamore. :) Nu får vi hoppas att såret inte går upp igen.

/Jennie

Bilder från Hästivalen

Publicerad 2011-07-08 21:29:00 i Bilder











Det var roligt på Hästivalen idag och här är några av de 550 bilder jag tog. Det var tävlingar för både ponny och storhäst på gräsbana. Utöver det var det också ponnyridning, loppis, kaninhoppning m.m. Hästivalen fortsätter under helgen också men vi ska inte dit någon mer dag. Det är trots allt ganska långt till Övik, det tar ca 1,5 h att köra. Jag och Jennie såg på Glee i bilen både dit och tillbaka.

Två saker blev inhandlade idag också men det kommer i ett enskillt inlägg.

/Minette

Rosa outfit

Publicerad 2011-07-08 14:47:00 i


Jag tror att färgerna stämmer bättre överrens i verkligheten.

Det var väldigt länge sedan jag gjorde en outfit så nu gjorde jag en i en av mina favoritfärger, rosa! Hjälmen, bootsen och pannbandet har jag så då är det bara schabraket som fattas. Jag ska nog köpa det när jag får råd eller kanske önska mig det i konfirmationspresent. :)

/Minette

GG schabrak

Publicerad 2011-07-08 14:20:00 i Utrustning & outfits


Hittade ingen bild på dressyrmodellen

Hade tänkt att köpa ett Glen Gordon schabrak på Falsterbo, men det fanns inget i dressyr.
Nu hittade jag ett nytt på tradera för 300 kr, så då köpte jag det! Det kostade 399 kr på Falsterbo, så jag gjorde ett riktigt kap. :)

/Jennie

 

Polar multi 800

Publicerad 2011-07-08 12:32:00 i Jennies inlägg


     
PolarSolifer och Umesläp har gjort en hästlastbil tillsammans. Umesläp har gjort hästdelen och Polarsolifer har gjort bodelen. Jag såg den på Falsterbo och den var sjukt snygg! Smart att dem har gått ihop så där. När man var inne i bodelen kändes det precis som att man var i en husbil och då en häst del där bak är ju super. Jag hade verkligen inte tackat nej till en sådan. Har inte sett något pris på den än men jag misstänker att den kommer bli väldigt dyr. Men den var snygg eller hur? :)

/Jennie

Önskebilder del 2 - bilder på Westragården

Publicerad 2011-07-08 10:11:00 i Bilder


Någon ville se bilder på stallet där Rindi står just nu. Stallet heter Westragården och ligger i Ansmark.



Stallet



Hagarna


Uteboxarna. Rindi står i den till vänster.


Ridbanan


Dörren till vänster går till "fika rummet" och dörren till höger är stalldörren.


Stallgången med en liten Rindi på.

Jag gillar stallet. Det är mysigt och det finns superfina ridvägar. Ridbanan har bra underlag och det finns gott om hindermaterial. Just nu står det 9 hästar i stallet + 2 föl. :)

/Minette

Hästivalen

Publicerad 2011-07-07 22:59:13 i Minettes inlägg


Lamia och Rindi får stå för bilden. :)

Imorgon far jag och Jennie ner till Övik för att titta och fota på Hästivalen. Ingen av oss har varit på Hästivalen tidigare så det blir roligt. Det är tävlingar för både ponny och storhäst som går på gräsbana. Vi blir nog borta en stor del av dagen så vi har fixat lite tidsinställda inlägg åt er.

/Minette

Från Falsterbo

Publicerad 2011-07-07 22:16:55 i Utrustning & outfits


Blått strasspannband, rosa Kingsland sockar, BR schabrak och en Falsterbo keps.

Jag skickade alltså med Jennie pengar så hon kunde köpa lite saker åt mig nere i Falsterbo och det här vad hon fick med sig hem till mig. Fast Falsterbo kepsen fick jag av henne. :) Jag var faktist lite tveksam till färgen på schabraket först men efter att ha provat det på Rindi så känner jag mig mer än nöjd. Det passade henne väldigt bra. :)


/Minette

Bilder från ponnyküren

Publicerad 2011-07-07 19:42:33 i Jennies inlägg



















Emma Jönsson och B Capriole på sista bilden.

Det var kul att se alla fina ponnysar och duktiga ryttare. Tänk om man var lika duktig som dem och fick tävla där! Kvalet på tisdagen vann Emma Jönsson - B Capriole på 69,649% och själva küren på onsdagen vann Sofia Matteoni - Fighter på 75%.

Gördis är förresten pytte lite släkt med B Capriole. Hans morfar/farfar Karlsfälts Caruso är eu. Coed coch targed, som är Gördis farfar/morfar. Dessutom tävlar Emma Jönsson för samma ridklubb som Gördis gjorde med hennes förra ägare. :)

/Jennie

Shopping @ Falsterbo

Publicerad 2011-07-07 17:43:20 i Utrustning & outfits






* Eskadron täcke
* 2 Schockemöhle schabrak
* Equiline tävlingströja
* Roeckl handskar
* Magic brush borstar
* Falsterbo keps
* Pikeur sockar
* Equiline väst (det var mamma som köpte den, men jag har tänkt att låna den ibland:])
* Kingsland sadelöverdrag

Hittade också mjukisbyxor från ridsportförbundet som det stod Sweden på, som jag hade tänkt att köpa. Men när vi skulle köpa dem hade vi jätte bråttom för att hinna med flyget och dem tog bara kontanter och vi hade inga kontanter kvar. Och sen var det jätte lång kö till automaten, så vi var tvungna att åka utan att köpa byxorna. :/ Men vi har nyss pratat med Evelina som är där nere fortfarande, så hon ska köpa dem åt mig istället. :)

/Jennie

Hemma igen

Publicerad 2011-07-06 23:43:30 i Jennies inlägg

Nu är jag hemma igen efter två härliga dagar på Falsterbo horse show. Det har varit jätte roligt!
Minette har nyss varit här och hämtat sina saker som jag köpte åt henne där nere. Lägger ut bilder och visar vad jag har köpt i morgon. :)
 
/Jennie

Objektiv

Publicerad 2011-07-06 10:04:00 i Frågor & svar



Svar: Det är lite svårt att svara på den frågan eftersom båda har Canon kameror. Vi har varsin Canon EOS 400D och till dom har vi olika objektiv. Jennie har ett Sigma 70-300mm objektiv som funkar bra till hästfotografering så som hopptävlingar. Sigma 70-300 passar även på Nikon kameror och kostar ca 2200 kr på cyberphoto. Det är det enda objektivet som vi kan rekomendera med tanke på att ingen av oss har en Nikon kamera och inte vet vilka objektiv som passar på den kameran. :)

Sigma AF 70-300/4-5.6 DG APO Zoom Macro till Nikon ← LÄNK


/Surfryttarna

Beställt sadel

Publicerad 2011-07-05 22:54:19 i Utrustning & outfits

Vi har ingen sadel till Rindi än så jag har ridit i Lamias sadel ett tag nu. Det är en Globus Esperanza, 16,5 i säte och 36 i bomvidd. Jag gillar den väldigt mycket och eftersom den ligger bra på Rindi så beställde vi hem en sådan fast i svart idag.

/Minette

Rindi idag

Publicerad 2011-07-05 20:24:01 i Minettes inlägg

Det började med att jag inte kunde fånga henne i hagen. Hon brukar alltid komma fram till mig när jag kommer men idag sprang alla hästarna iväg. När jag var längst bort i hagen sprang dom upp till grinden och när jag var vid grinden sprang dom ner igen. Till slut stannade Rindi och mamma kunde ta henne.


Vi gick upp till stallet och jag borstade och pysslade med henne. Hon är verkligen helmysig och står och njuter när man kliar henne. Jag sprayade också på flugmedel.

/Minette

Fölisar

Publicerad 2011-07-05 19:59:12 i Bilder

Det finns två föl i stallet nu. Den bruna heter Andante och är ca 6 veckor och den svarta heter Allegra och är 1 vecka gammal. Dom är supersöta båda två och Allegra ser ut som ett litet lakritstroll.  :) Allegra är efter hopphästen Cardento.



Idag släpptes de båda fölen och deras mammor ihop i en gräshage. Jag fotade så här kommer bilder.








Vill ni ha mer bilder på fölen? :)

/Minette

Falsterbo

Publicerad 2011-07-05 16:41:30 i Minettes inlägg

Pratade nyss med Jennie i telefon. Hon är som sagt nere i Falsterbo och hon har köpt ett schabrak och ett pannband åt mig så nu är jag nöjd. :)

/Minette

Minette här

Publicerad 2011-07-05 10:26:00 i Minettes inlägg


Nu är Jennie troligtvis i Falsterbo och har roligt så jag tar bloggandet i egna händer några dagar. Jag har några inlägg på g som kommer upp under dagen. :)

/Minette

Önskebilder del 1 - failbilder

Publicerad 2011-07-05 09:18:00 i Bilder

Failbilder var väldigt populärt och det var många som önskade det så då får det bli så. Det här var de enda failbilderna jag hittade,  enjoy! :)











Vadå troll? Hahaha!

Nästa del av önskebilder kommer senare i veckan.

/Minette

Bilder

Publicerad 2011-07-04 00:45:24 i Minettes inlägg

Jag har suttit nästan hela kvällen och redigerat och skickat bilder. Det är verkligen hur många som helst som vill ha bilder!! Jag har inte hunnit skicka till alla än men nästan. Det är lite jobbigt att redigera alla men jag gillar att skicka bilder för dom flesta blir så glada. :)

Lite roligt att vi nästan har haft besöksrekord idag (igår för klockan är över 12) även fast vi inte har uppdaterat något. Kan bero på alla som har besökt bloggen och kommenterat att dom vill ha bilder. :)

/Minette

Dagens ridpass - 3 juli

Publicerad 2011-07-04 00:18:22 i Riddagböcker


Red en stund kravlöst på ridbanan idag. Gjorde inget speciellt, bara lite volter och serpentiner osv. Hon kändes fin. Sen travade jag av och skrittade av henne i skogen. :)

/Jennie

Hemma

Publicerad 2011-07-02 16:46:11 i Bilder

Jag kom ganska nyss hem från tävlingarna. Jag och Jennie har fotat mycket och ni får två smakprov här. Mer kommer senare. :)



Vill du ha bilder? Kommentera i så fall. :)

/Minette

Ponnyhopptävlingar i stöcke

Publicerad 2011-07-02 10:43:00 i


Nu är vi på Stöcke ponnyförening och fotar ponnyhopptävlingarna som är här i helgen. Hoppas att det är fint väder, regn vill vi inte ha. Det här inlägget är som ni kanske redan förstått tidsinställt. Vi bloggar mer senare och bilder kommer troligtvis ikväll eller imorgon. :)

/Surfryttarna

Önskebilder?

Publicerad 2011-07-01 18:02:48 i Bilder

Jennie far till Falsterbo på måndag och jag har inte så mycket att blogga om nu när Rindi vilar så jag hade tänkt lägga ut några bildbomber i veckan. Jag undrar då vad ni vill se för bilder? Kom med förslag men t.ex bilder på alla mina schabrak, pay&jump bilder på mig och Josephine, hoppbilder på Jennie och Gördis, badbilder, failbilder? Ja, kom med förslag! :D

/Minette

Min och Josephines resa samt utveckling tillsammans

Publicerad 2011-07-01 16:30:25 i Minettes inlägg

Båda jag och Josephine har utvecklats enormt under våran tid tillsammans. Jag älskar henne och jag saknar henne något extremt ibland. Och någon dag ska jag fixa fram jämförelsebilder från våra två år tillsammans.

Vår saga började då jag var 9 år. Jag började rida på Södra Umeå Ryttarförening där hon stod. Jag minns första lektionen, vi skulle få borsta en valfri häst. Jag gick fram och tillbaka i stallgången några gånger innan jag bestämde mig och gick in till Josephine. Hon är ju D-ponny och jag som var 9 år då nådde knappt upp för att borsta henne på ryggen. Hon blev direkt min favorithäst och lyckan var stor dom gångerna jag fick rida henne på lektion.



Jag slutade på SURF etfer någon/några terminer och började på Hippologum istället av en anledning som jag inte kommer ihåg. Sista ridlektionen på SURF red jag Russin och jag ledde gråtandes ut henne när vi hade ridit klart pga av att jag var ledsen för att jag skulle sluta på SURF.

Jag började som sagt på Hippologum men jag glömde aldrig bort Josephine. Varje gång, vilket var ganska ofta, jag följde med Jennie till SURF när hon hade Spyder var jag inne i Josephines spilta och klappade på henne. Hon betydde mycket för mig även fast jag inte red där längre. Men varje ridskoleponny säljs någon gång från ridskolan. Josephine brukade ofta bocka och var liite för busig och det var därför hon såldes. Hon hade också stått på ridskolan en längre tid så det var också en av anledningarna. När Jennie berättade att hon skulle säljas satt vi på en musiklektion och hela den lektionen brände tårarna bakom ögonlocken. Jag hann aldrig säga hejdå till Josephine men jag kom ihåg vad Jennie sa någon dag efter att hon hade åkt: "Jag sa hejdå till Josephine från dig men jag hann inte säga hejdå från mig själv".

Sedan som ni alla vet så blev hon ju min till slut. Jag hittade henne på annons och eftersom vi letade ponny just då så bestämde vi oss för att fara och provrida henne. Provridningen ägde rum den 9 juni och jag bestämde mig direkt när jag hade ridit klart att det var henne jag ville ha. Hon var precis det jag sökte, en snäll och trygg läromästare. Det var den 14 juni 2009 som vi rullade mot Övik för att hämta hem henne.

Vi har haft mycket motgångar så som skada och hosta men även mycket framgångar. Känslan efter ett lyckat dressyrpass på Josephine är obeskrivlig. Just dressyren har varit svår för oss. Jag har kämpat och kämpat med henne och många gånger har jag varit påväg stt ge upp. Det var inte ofta Josephine gick på tygeln då jag red och jag kunde ibland bli väldigt frustrerad. Jag har tränat dressyr för Pia Lundmark två gånger och på bara två lektioner med cirka en månads mellanrum gjorde vi stora framsteg. Man måste vara ganska bestämd när man rider Josephine om man ska få henne att jobba. Hon är en häst som inte ger en något gratis och man måste verkligen rida hela tiden. Första lektionen för Pia gick väl inte så bra. Ibland kopplade hon bort mig och struntade lite i vad jag sa. Däremot andra lektionen är nog den gången då hon har gått allra bäst då jag har ridit. Jag fick mycket beröm från Pia och även andra åskådare som såg på.

Tillsammans har vi också tävlat två gånger i hoppning, mer hann vi inte tyvärr. Första tävlingen var i december 2010. Det var en pay&jump på SURF där vi hoppade 60 cm. Det var full gas runt hela banan och hon tyckte verkligen att det var jätteroligt. Vi kom runt banan felfritt och fick en rosett. Andra tävlingen var i februari 2011 och det var också en pay&jump men den här gången hoppade vi 60 och 80 cm. 60 cm hoppade vi felfritt
men vi fick tyvärr två stopp i 80. Dom stoppen skyller jag faktist på att hon var bajsnödig för andra gången hon stannade så bajsade hon och efter det hoppade hon. Trots dom två stoppen var jag så sjukt nöjd efter tävlingen. Josephine hade hoppat nästan allt utan att tveka och för mig så var vi felfria.



Josephine älskade verkligen att hoppa och hon är nog en hopponny ända in i själen. Tyvärr, om jag får säga så, så hamnade hon på ridskola. Vem vet, annars hade hon kanske varit en framgångsrik tävlingsponny nu?

Våran saga tog slut i början av juni det här året. Sista dagen var hemsk. Jag och Jennie var och badade med ponnysarna i stöcksjön men sedan när jag red en sista runda själv i skogen så brast det. Jag grät och berättade för henne hur mycket jag älskar henne.

Men jag säga att jag är sjukt stolt över mitt jobb med henne. Sen hon kom till mig så började hon jobba med bakdelen på ett helt annat sätt och hon blev med lösgoird i bogarna. Det kändes bra att vi slutade nör vi var på "topp".



Josephine var min första favorithäst och hon är en av de ponnysar som alltid kommer ha störst plats i mitt hjärta. ♥

Grattis till den som orkade läsa allt.. /Minette

Fråga angående designen

Publicerad 2011-07-01 15:07:15 i Frågor & svar


Jag tänkte svara på den här frågan här på bloggen så att alla kan se den om det finns några andra som undrar samma sak.

Svar: Jag gjorde först inforutan i gimp, valde två bilder och skrev texten osv. Sedan laddade jag upp den på bloggen och kopierade adressen till bilden. Sedan gick jag in i kodmallarna och klistrade in en kod.

<img src="adressen till din bild">

Koden ska ligga någonstans under <div class="nav"> beroende på vart du vill ha bilden. Där det står adressen till din bild lägger du in adressen till bilden som du laddade upp och vill ha i menyn. Svårare än så är det inte. :)

/Minette

Sy fast egna armbågslappar

Publicerad 2011-07-01 14:37:55 i Utrustning & outfits


Jag fick en idé. Jag tycker att tröjor med armbågslappar är riktigt snygga. T.ex kingsland tröjan med rosa armbågslappar älskar jag. Så varför inte göra en egen? Man kan köpa en vanlig v-ringad tröja från Hööks och sy fast egna armågslappar på den, i vilka färger man vill. Jag tror faktist att jag ska göra det. :) Tycker ni att det är en bra idé?

/Minette

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela