surfryttarna

Röntgen imorgon

Publicerad 2011-09-29 22:18:09 i Jennies inlägg

Imorgon ska Gördis åka till ATG och röntga hovarna. Jag är i skolan och har redovisning då. Det känns ju kul.. Nu måste hon vara frisk! Åh jag vill typ inte veta. Jo, om det går bra vill jag ju det men inte annars. Hon går bra och ser frisk ut, men man vet ju aldrig. Det är ju så lurigt det där med fång. Håll tummarna!


/Jennie

Stockholm international horse show

Publicerad 2011-09-29 21:33:27 i Minettes inlägg

Nu är det bestämt! Jag, mamma och min kompis Linnea far ner till Stockholm i november för att gå på Stockholm horse show. Har aldrig varit på en "horse show" förut så det ska bli grymt roligt!! Just nu försöker jag spara varenda krona så jag kan shoppa en del där nere. ;)



Vi kommer att vara där lördag och söndag kväll. Någon av er som ska dit? :)

/Minette

Detta kom på posten

Publicerad 2011-09-28 23:25:29 i Utrustning & outfits

Kommer ni ihåg att jag hade köpt fyra saker begagnat på Hästnet?
Den första som gissade rätt på vad det var är Alvida. :)


Det första var ett Globus träns med remontnosgrimma. Det kom redan förra veckan och jag har ridit med det några gånger. Jag är jätte nöjd med tränset, kvalitéen är super och nackstycket är brett med mycket padding.



Det andra var två par svarta märkeslösa senskydd och ett par vita fram + bakskydd. Det var dem vita jag fastnade för men alla såldes väldigt billigt tillsammans så då köpte jag alla. Jag fick också med ett par orangea Schockemöhle boots på köpet så det var ju snällt. :)

Jag tror jag väntar med att köpa lite dyrare skydd tills senare. Just nu försöker jag spara varenda krona till Stockholm horse show. Kanske att jag köper några där, annars väntar jag nog till efter jul.

/Minette

Paketet har anlänt

Publicerad 2011-09-28 15:00:28 i Minettes inlägg

Jag fick ett sms av mamma där det stod att jag hade ett paket att hämta ut. Jag antar att det är det här som har kommit. Så när vi har slutat skolan cyklar jag ner till ica och hämtar ut det. :)

/Minette

Dagens hoppträning

Publicerad 2011-09-27 23:48:38 i Riddagböcker






Idag hopptränade jag för Elisabeth som vanligt på tisdagar och idag var det banhoppning som stod på schemat. I början då vi hoppade fram var hon super fin! Vi kom perfekt på varje hinder och hon hoppade bra.

Banan vi hoppade sen var en bana som var tagen från helgens hopptävlingar på Hippolgum. Det var en MSV bana som jag fick hoppa på LC höjd. Första gången gick det inte alls bra och det blev en del kråkhopp. Jag blev ganska ledsen och besviken med tanke på hur fin hon var på framhoppningen. Andra gången gick det i alla fall bättre. Men med tanke på banans svårighet så är jag ändå ganska nöjd fast det kunde ha gått bättre.

/Minette

Jennie och Rindi

Publicerad 2011-09-27 23:24:59 i Riddagböcker

Jennie fick rida Rindi i måndags. Jag skrittade lite i början men resten av passet fick hon rida. Det lät som på henne att hon tyckte att det gick bra och det såg fint ut också.

Jennie fick rida med snodden på. Jag brukar rida med den ibland för Rindi blir både lugnare och mer balanserad med den på.






/Minette

Shopping

Publicerad 2011-09-26 20:38:19 i Utrustning & outfits

I helgen var jag och tittade på hopptävlingarna på Hippologum. AB nian var där så jag passade på och shoppade lite. Det jag köpte var 3-pack show socks från Kíngsland och en grimma.

/Minette

Förra helgens ridning

Publicerad 2011-09-23 11:44:00 i Riddagböcker



Förra helgen var det Ann träning. Jag har ju inte skrivit om det, så jag tänkte göra det nu.
Diva skötte sig jätte bra båda dagarna. Över förväntan! Ann tyckte att hon var fin och det var nästan så att hon ville ta med sig Diva hem till Stockholm. Vi tränade på grund saker, början på öppna och lite skänkelvikning. Jobbade också mycket med galoppen. Den var mycket bättre än förra gången jag red henne.


Sedan tog jag hand om Nemo också. Red på ridbanan både på Lördag och Söndag. Han var duktig och det gick bättre än när jag red honom första gången. Skrittade av i skogen båda dagarna.

/Jennie

Gördis i skogen

Publicerad 2011-09-23 09:49:00 i Jennies inlägg


I Onsdags fick Gördis gå på en liten kort promenad i skogen. Hon var pigg och glad och skrittade på bra. Hon tog till och med några mini travsteg i smyg. Busunge ♥

/Jennie

Frågestund - igen

Publicerad 2011-09-22 14:27:24 i


Vi kör igång en ny frågestund! Den här gången blir det skriftliga svar. Filmen från förra frågestunden försvann så vi kunde inte lägga upp den tyvärr. Därför tar vi med svaren från förra gången också, eftersom vi inte har svarat på dem än.

Så fråga på nu!

Gårdagens hoppträning

Publicerad 2011-09-21 17:27:05 i Riddagböcker

Jag tänkte skriva om gårdagens hoppträning.

Det är lite svårt att beskriva övningen vi red men vi hade tre "serier", tre travbommar och sedan ett litet hinder, på serpentinbågar. Vi satt ner i traven och rullade på över bommarna. Sedan gck vi över i galopp så det som förut var travbommar blev galoppbommar.

Sedan hoppade vi en långsida med tre studs, oxer, tre studs. Vi avslutade med att lägga ihop serpentinerna och långsidan med studsen. Rindi kändes för det mesta lugn och höger galoppen var riktigt bra. Hon har lite svårt att fatta höger galopp men igår tog hon rätt varje gång.






Foto: Jennie

/Minette

Kor? Läskiga?

Publicerad 2011-09-20 15:33:32 i Riddagböcker

Efter igår vet jag att Rindi aldrig har sett en ko tidigare. Jag hade tänkt rida lite lugnt efter grusvägarna i skritt och trav. Jag hann inte längre än ett par hundra meter innan vi kommer till en hage med massa kor i. Rindi blir rädd, blåser upp sig och börjar dansa runt ute på vägen. Till slut fick jag hoppa av och försöka leda henne förbi. Det gick inte mycket bättre utan hon började trava runt mig i cirklar. Ännu värre blev det när korna kom springande och började mua. Jag gick fram ett par steg innan jag bestämde mig för att vända hem.

På vägen hem gick jag bredvid henne en liten bit innan jag hoppade upp igen. Hela vägen tillbaka var hon trippig och kunde knappt skritta. När vi kom tillbaka till stallet så skrittade jag något varv på stallplanen och sen gick jag in med henne. Det var ingen idé att försöka rida när hon höll på sådär. Hon blev i alla fall lite lugnare mot slutet.
 
          
                                                                Bild: google
/Minette

Vila i frid älskade Spyder

Publicerad 2011-09-19 15:27:48 i Jennies inlägg


1993 - 2011-09-16

I Fredas fick jag ett hemskt besked. En mardröm som blev till verklighet.
Jag kan inte fatta det. Den finns inga ord. Min fina, underbara, busiga, älskade Spyder. 
Nu får Electra ta hand om dig där uppe på de evigt gröna ängarna.
Jag älskar dig så otroligt mycket. Vila i frid.

Väntar på paket

Publicerad 2011-09-19 12:39:21 i Utrustning & outfits

Väntar på två paket som borde komma till veckan. Jag har köpt mycket saker på sista tiden men det här är faktist nödvändiga saker som jag verkligen behöver. Det är två paket men det är fyra saker.


Någon som vågar sig på en gissning på vad det kan vara? :D

/Minette

Ledig måndag

Publicerad 2011-09-19 12:25:27 i Minettes inlägg

Idag har vi studiedag så vi är lediga. :) Linnea är här nu och vi ska gå på stan. Sedan tar jag moppen till stallet och rider Rindi. Det blir nog ett lugnare pass idag för imorgon är det hoppträning och på onsdag är det dressyrträning.


/Minette

Outfit till Tina

Publicerad 2011-09-18 22:32:24 i

Tina frågade om jag kunde göra en outfit till henne och ponnyn My Firefly och självklart kan jag göra det. :)



Det fick bli en ljusblå outfit som jag tycker blev riktigt snygg. Schabraket finns bl.a att köpa här och pannbandet och bootsen kommer från Charlies. Jag har själv ett sådant pannband till Rindi. :)

/Minette

Anmäld

Publicerad 2011-09-18 09:14:00 i Minettes inlägg


En dag då jag var i skolan skickade mamma ett mejl till mig med den här bilden bifogad. Jag är alltså anmäld till Surfs lokala ponnyhopptävling i november. Jag ska hoppa CR 80 cm och en LC. Och den här gången hoppas jag verkligen att vi kommer till start. :)

/Minette

Bilder från idag

Publicerad 2011-09-17 21:20:29 i Bilder

Det var länge sedan ni fick nya bilder så jag bjuder på en bildbomb från idag. :)









Så, vad tycker ni? Passade hon i kort man? :D

/Minette

Frisering

Publicerad 2011-09-17 21:09:32 i Minettes inlägg

Jag har tänkt klippa Rindis man ganska länge nu så idag tog jag fram saxen och gjorde slag i saken. Jag klippte av en rejäl bit. Den röda markeringen är ungefär så lång som manen är nu. När jag ändå höll på så klippte jag även pannluggen och hovskägget också. :)

Rindi har ju man på båda sidor och jag tror att en sida blev lite längre än den andra. Det är inget man tänker på för det var bara några centimeter men jag ska nog rätta till det någon dag framöver.


Jag tycker hon blev riktigt fin i kort man. Jag har några bilder från idag som ni får i ett senare inlägg och där får ni se hur det blev.

/Minette

In the cafeteria

Publicerad 2011-09-16 12:47:55 i Minettes inlägg



Just nu jobbar jag, Jennie och Linnea i skolans kafeteria. Jag och Linnea ägnade hela kvällen igår till att baka. Det är väldigt roligt att stå här och vi har sålt slut på nästan allting! Och det bästa är ju att vi får pengarna för det vi har bakat. :)

/Minette

Ridit två hästar idag

Publicerad 2011-09-15 23:14:39 i Riddagböcker


Nemo, eller Priboj van Fermali som han egentligen heter. ↑

Idag har jag ridit två hästar. Sarah Edvardson (syster till Elin som ägde Spyder före mig) går på universitetet här i Umeå och har en av sina hästar här. Hon bor egentligen i Hammarstrand och åker hem vissa helger och då behöver hon någon som tar hand om hennes häst, Nemo. Hon frågade om jag ville göra det och det vill jag gärna! Idag provade jag rida honom. Han var trevlig. :) Sarah ska åka hem i helgen, så då ska jag ta hand om honom.

Sen har jag ridit Rindi också, för Minette hade inte tid att åka till stallet. Matilda kom förbi och höll en liten träning för oss. (Tack Matilda!) Vi skrittade mest. Rindi var duktig. :)

/Jennie

Två snygga Schockemöhle träns

Publicerad 2011-09-15 14:21:00 i Utrustning & outfits


Någon gång i framtiden ska jag köpa ett riktigt dressyrträns. Dessa två ser väldigt fina ut. Schockemöhle Michigan och Schockemöhle Kentucky, heter dom. Jag vill ha ett träns med en bredare nosgrimma än mina nuvarande, men den får inte vara för bred. Jag vet inte hur breda de här nosgrimmorna är och hur det skulle se ut på Gördis, men tränsen är snygga och har bra kvalité. Helst skulle jag vilja ha ett Otto Schumacher träns, men dom är lite dyrare.

/Jennie

Träning idag

Publicerad 2011-09-14 22:50:05 i Riddagböcker

Jag och Rindi tränade dressyr för Sofia idag. Jag orkar inte skriva utförligt om passet nu men jag kan säga att det var nog den bästa dressyrträningen hittills! :)


/Minette

Benskydd

Publicerad 2011-09-14 00:04:46 i Utrustning & outfits


Igår skickade jag iväg ett paket med saker som jag har sålt. Där i låg bl.a mina bruna Lamicell benskydd så jag har tänkt köpa nya så fort som möjligt. Jag har funderat lite på Eskadron eller Veredus skydd. Dock är ju Veredus ganska dyra så jag kikar på Hästnet efter begagnade men i bra skick. Jag skulle vilja ha ett par lite finare benskydd till träning/tävling och ett par lite biligare till hemmaridning och uteritter.

/Minette

Elisabeth-träning

Publicerad 2011-09-13 23:28:16 i Riddagböcker

Idag var det hoppträning för Elisabeth. Vi red över några upphöjda galoppbommar på böjt spår och hoppade lite linjer och studs. Vi tog en del i taget och la sedan ihop det till en bana. I början var hon väldigt pigg och blev lite smått stressed ibland då alla andra ponnysar galopperade förbi. Mot slutet blev hon betydligt lugnare och sista banan vi hoppade gick jättebra. Jag är nöjd med henne idag och det tror jag även Elisabeth var. :)

Linnea var med och fotade. Det är hon som har tagit de två bilderna under. Mamma filmade även lite i slutet så det kommer en film så fort jag har klippt ihop den.



/Minette

Nørgaards Josephine, älskad och saknad

Publicerad 2011-09-13 15:44:00 i Minettes inlägg

Vissa dagar saknar jag Josephine något otroligt. Idag är en sådan dag. Jag tänker på henne och brukar sitta och titta på gamla bilder ibland. Sist jag träffade henne var i juni tror jag. Det är tre månader sedan sist. Tre månader är en lång tid. Speciellt om man är van vid att träffa någon varje dag..


Together forever, never apart. Maybe in distance but never at heart. ♥

/Minette

Säljer mitt Schockemöhle schabrak

Publicerad 2011-09-12 21:31:31 i Utrustning & outfits


Jag tänkte eventuellt sälja mitt Schockemöhle schabrak på grund av att jag inte använder det så mycket. Jag lägger ut det här för att se om det är någon som är intresserad. Schabraket är i storlek full och obetydligt använt.

250 kr + frakt om det ska skickas SÅLT

/Minette

Nya schabrak hos Hööks

Publicerad 2011-09-12 21:17:19 i Utrustning & outfits


Hööks har fått in ett nytt schabrak i tre olika färger. Jag tycker att Hööks har lyckats väldigt bra den här gången och jag blev helt förälskad i det vinröda. Färgen var jättefin och jag tror att det skulle passa bra på Rindi. Dessutom var dem riktigt billiga, 149 kr. Det finns i både allround- och dressyrmodell.

/Minette

Provridningen av Rindi

Publicerad 2011-09-12 14:36:00 i Minettes inlägg

Jag har ett gäng med bilder från när jag provred Rindi. Jag red henne tre gånger innan jag bestämde mig för att det var henne jag ville ha. Dem här bilderna är från första provridningen och det var någon gång i maj. Jennie följde med och det är hon som har tagit alla bilder.

Jag fick börja rida Rindi. Red i alla gångarter och hoppade några språng. När jag hade ridit klart hoppade Lamia upp. Hon hoppade bland annat några språng på högre höjd.





När Lamia red ↓



Lamia, jag hoppas det var okej att jag la ut bilderna på när du rider?

/Minette

Diva - 10 september

Publicerad 2011-09-11 20:49:21 i Riddagböcker


Bild från seriedressyren i april

Red Diva i ridhuset igår kväll. Hon fick ha min dressyrsadel, Glen Gordon schabrak, benlindor och ett träns som jag har satt ihop till henne av några av Spyder gamla saker. Riktigt snygg blev hon! Hon tyckte att det var konstigt med benlindor. När vi skulle gå in i ridhuset lyfte hon på bakbenen jätte högt. haha, sötnos! 

Hon var lite hård i munnen och motsträvlig i början men efter en stund släppte hon efter och var super fin. Gjorde lite volter, serpentinbågar, snett i genom, skänkelvikningar mm. Galopperade lite i slutet. Hon är inte så stark i galoppen, så där har vi något att jobba med.
Nästa helg ska vi träna för Ann. :)

/Jennie

Dagens

Publicerad 2011-09-11 20:25:49 i Riddagböcker

Ridpass
Jag red ut i skogen. Jag tänkte på det jag fick i hemläxa av Sofia, att ha ett tempo i huvudet som jag skulle rida i. Det fick varken gå snabbare eller långsammare och jag tycker att det gick bra. Rindi var jätte lugn idag och jag kunde galoppera och släppa efter ganska mycket utan att hon sprang snabbare och snabbare. Jag är jätte nöjd med Rindi idag!


Outfit

Sadel - Globus Esperanza
Träns - Hööks
Benskydd - Back on Track
Schabrak - Horze
Stigbyglar - Soft up
Förbygel - Vet ej

Hjälm - Jacson
Ridstövlar - Tretorn
Ridbyxor - Hööks

/Minette

Svar på fråga

Publicerad 2011-09-10 22:49:27 i Frågor & svar


Svar: När jag har gjort bilden i gimp sparar jag den i JPEG eller PNG. Alltså skriver jag .jpg eller .png efter filnamnet när jag sparar bilden. :)

/Minette

Jacka för femtilappen

Publicerad 2011-09-10 20:29:28 i Utrustning & outfits


Jag gjorde ett riktigt kap igår och köpte (ännu) en Equiline jacka. Det har varit bytardagar på Surf där man har fått lämna in ridkläder som sedan såldes i shopen. Jag har både sålt lite saker och köpt lite saker. Bland annat så köpte jag den här Equiline jackan för endast 50 kr!! Den är fleecefodrad och jätemysig. :)

/Minette

Programmen jag använder

Publicerad 2011-09-10 10:24:00 i Minettes inlägg


Jag gör mina designer i Photoscpe och Gimp. Båda programmen är riktigt bra och ganska lätta att lära sig. Jag bygger ihop headern med bilder osv i Gimp och gör texten och vissa effekter i Photoscape. Photoscape är ett jättebra program till er som gillar att fota för det finns en mängd olika effekter och annat som man kan piffa till sina bilder med. Båda programmen är gratis att ladda hem och använda. Photoscape finns att ladda ner på photoscape.org och Gimp finns att ladda ner på gimp.org. :)

/Minette

Just nu (tidsinställt)

Publicerad 2011-09-09 18:11:00 i Minettes inlägg


Fotograf: jag

Nu är troligtvis jag och Jennie på Surf och sliter med dressyrstaketen. Det är nämligen dressyrtävlingar på Surf i helgen. Vi kommer vara där och fota och även vara funktionärer i någon klass. :)

/Minette

Det här tränset är perfektion för mig

Publicerad 2011-09-09 16:00:42 i Utrustning & outfits


Det här tränset är perfektion för mig. Det har ljusa sömmar, snabbknäppen och den där flärpen på nosgrimman som jag tycker är så fin. Jag såg det på Hansbo's hemsida och det heter HrM Snap. Dock vet jag inte vart man kan köpa det. Jag hittade det på en sida men där fanns det bara i brunt. Priset ligger mellan 600-700 kr.

/Minette

Rindi 8/9

Publicerad 2011-09-08 22:46:53 i Riddagböcker


Jag skrittjobbade henne barbacka på ridbanan. Fokusen låg mest på att få henne lugn och avslappnad. Jag la lite voter här och där och ställde och böjde hene åt olika håll, försökte att hela tiden hålla henne sysselsatt.

Just när jag kortade tyglarna började det regna ganska rejält. Det fortsatte några minuter innan det slutade och övergick till att bara dugga lite. Både ponny och ryttare var i alla fall ganska blöta när dem kom in.

/Minette

Väst i vinter

Publicerad 2011-09-08 21:59:05 i Utrustning & outfits


Jag kanske ska ta och införskaffa mig en väst att rida i nu till hösten/vintern. Jag tycker det är jättesnyggt och jag gillar att man kan ha armarna ganska fria utan att frysa.

/Minette

Ny design!

Publicerad 2011-09-08 21:30:03 i Minettes inlägg

Designen är uppe på bloggen nu, bara lite små fix kvar. Nu vill jag ha massa kommentarer, vad tycker ni om den? :)

Jag har även två designer på beställning som jag ska börja med snart.

/Minette

Ny design ikväll

Publicerad 2011-09-08 17:46:42 i Minettes inlägg


På rasterna i skolan och en stund nu i eftermiddag har jag suttit och jobbat med en ny design. Den är alldeles snart klar och kommer upp ikväll när jag kommer hem från stallet. Är ni nyfikna? :)

/Minette

Rätt svar

Publicerad 2011-09-06 22:50:44 i Minettes inlägg

Rätt svar på vd som låg i paketet är en sadelgjord och en förbygel. Dem första som gissade rätt var Jessica och Evelina. Dem gissade på sadelgjord och martingal vilket jag godkänner eftersom martingal och förbygel egentligen nästan är samma sak. :)


/Minette

Equiline jacka

Publicerad 2011-09-06 22:39:06 i Utrustning & outfits


Jag hämtade ut ännu ett paket igår. I det fanns en Equiline jacka som jag har väntat länge på. Den är riktigt snygg och skön och jag red i den idag. :)

/Minette

Hoppträning

Publicerad 2011-09-06 22:35:17 i Bilder









Jag ska börja hoppträna för Elisabeth Andersson på tisdagar och idag var första gången. Jag red för Elisabeth tidigare i kombigruppen på Hippologum för några år sedan. Hon är en jättebra tränare så jag tror att det blir bra att rida för henne.

Vi hoppade inga höjder idag utan mest små hinder. Vi red på volt över två hinder i alla gångarter och sedan en liten bana med några ganska snäva svängar. För att vara första gången gick det bra trots att Rindi var riktigt pigg. Elisabeth tyckte i alla fall att hon hoppade fint och hade fina gångarter. :)

/Minette

Paket

Publicerad 2011-09-05 22:55:20 i Utrustning & outfits

Idag var jag och hämtade ut ett paket. Jag har inte skrivit något om det på bloggen men jag har köpt två begagnade saker från Hästnet. Ni kanske kan gissa vad det är?


Om någon gissar rätt får den självklart en länk. :)

/Minette

Återsamlingsläger

Publicerad 2011-09-02 15:06:07 i Minettes inlägg

Idag kl 5 far vi på återsamlingsläger till Munkviken med konfan. Det är inte bara vårat läger utan några andra som också ska dit. Vi kommer hem imorgon.

Det ska bli så galet roligt att träffa alla igen! :D

/Minette

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela