surfryttarna

Transporten

Publicerad 2012-04-29 19:21:00 i Minettes inlägg




Transporten vi beställde har äntligen kommit! Det är en enhästars från Ifor Williams med fronturlastning. Superfin är den och jag tror att Rindi kommer trivas mycket bra!

/Minette

Dagens outfit

Publicerad 2012-04-27 22:01:00 i Utrustning & outfits


Idag red vi på ridbanan och så här såg vi ut. Bara för att jag aldrig har rosa tänkte jag att vi kunde prova det. Jag tycker faktiskt att hon blev väldigt fin i rosa fast hon är fux. ;) Benlindorna blev dock lite smutsiga när vi hade skrittat ut i den leriga skogen.

/Jennie

Svar på fråga

Publicerad 2012-04-27 21:51:17 i Frågor & svar



Svar: Fire, eller Fire Fox som han heter, är en c-ponny som står i kallstallet på Surf. Han är till salu och jag började rida honom några dagar i veckan när jag inte hade någon häst. Nu rider jag honom fortfarande några gånger i veckan. Han är nio år och jättefin och trevlig. Fire och Pippi har samma pappa och varje gång jag rider honom så är det någon som tror att det är Pippi. :) HÄR hittar ni hans annons.


/Jennie

Königs ridstövlar!

Publicerad 2012-04-27 20:59:15 i Utrustning & outfits


Jag har beställt Königs ridstövlar!!
:D Det var 20% rea på Grand Prix så vi passade på. Jag hoppas bara att dem passar. Sen har vi även beställt en svart Eric le tixerant sadelgjord. Matilda har en sån som vi har fått prova och den verkar vara jättebra. :)

/Jennie

Dagens ridpass - 25 april

Publicerad 2012-04-26 00:15:03 i Riddagböcker

Red ute på ridbanan idag. Solen sken, underlaget var perfekt och man kunde rida utan jacka! I Början var Pippi lite stark men det blev mycket bättre efter ett tag. Hon hade bra framåtbjudning och var superfin. Vi gjorde tempoväxlingar, tränade lite halter och ryggningar mm.

Efter Pippi red jag Fire. Han var lite galen först men lugnade ner sig efter ett tag och gick jättebra. Han har så himla härlig och bärig galopp när han inte springer ifrån en. Vi red igenom LB:1 en gång och tränade lite trav och galoppökningar.



/Jennie

Helgens resultat

Publicerad 2012-04-17 22:50:25 i Jennies inlägg

Pippi har skött sig hur bra som helst i helgen. Hon gick in på en gång i transporten och stod lugnt hela vägen.  
Det var inte tillräckligt många med i mina klasser för att det skulle bli en riktigt klass, så därför fick man rosett om man red över 62%. Det gjorde vi i alla klasser, så tre rosetter fick vi med oss hem. :)

I första klassen som var en LB:1 kändes det ibland som att hon inte riktigt gick fram och ibland kändes hon lite stark. Men det gick ändå bra och hon var duktig. 66,89% fick vi. I LA:1 var det lite samma sak som i LB:n. Vi fick 63,68%.

Lagtävlansprogrammet gick superbra! Hade dock några missar som att hon bajsade i ryggningen vilket ledde till att ryggningen blev lite dålig. Sen tappade jag stigbygeln i ena galoppserpentinen och när jag skulle ta den bröt hon av till trav en kort stund. Annars flöt det på bra och vi fick åttor på den andra galoppserpentinen, på trav volterna, på ena galoppvolten och på gångarter! 68% blev det! Världens bästa Pippi. ♥



/Jennie

Tävlingen

Publicerad 2012-04-16 12:03:25 i Minettes inlägg



LD - 0 fel
Finns inte så mycket att säga förutom att rundan kändes väldigt bra och hon var superfin! Vi var felfria och fick rosett.

LC - 4 fel i fas 2
Rundan flöt på bra tycker jag. Vi fick något konstigt språng då jag la henne för nära men hon klarade det ändå. Efter hinder nr 6 fick jag hjärnsläpp och visste inte vart jag skulle. Jag fick panik i några sekunder och trodde att jag hade ridit fel väg innan jag kom på vilket som var nästa hinder. Som ni ser på filmen så red jag utanför det blå vågplanket. Jag hade tänkt rida innanför det men det blev ju bra ändå som tur var. Vi rev ett hinder i omhoppningen vilket var lite synd fast det hade inte gjort någon skillnad i resultatlistan om vi hade varit felfria.

Det var ju första bortatävlingen och Rindi skötte sig super hela dagen! Hon stod lugnt i boxen och åt sitt hö mellan klasserna, brydde sig inte alls om alla hästar och människor som gick fram och tillbaka i stallgången. Det var också roligt för jag hade hela hejarklacken på läktaren då jag red. Underbart med allt stöd och glada peppande tillrop! :)


Vad tycker ni om våran outfit då? Både tröjan, ridbyxorna, schabraket och ridstövlarna är nya!

/Minette

Ponnyn är redo

Publicerad 2012-04-14 00:21:00 i Minettes inlägg

Jag har ryktat, klippt man och hovskägg och sprayat henne full med glansspray. Med andra ord så är Rindi är redo inför imorgon!



Klockan står på 5.00, transporten rullar från Surf mot Vännäs vid 06.30, kanske dags att krypa till sängs snart?

/Minette

Klubbtävling i vännäs

Publicerad 2012-04-14 00:03:00 i Jennies inlägg

Imorgon ska jag och Pippi åka till vännäs och vara med på deras dressyr klubbtävling. Surf och Vännäs har ett samarbete, så dem får vara med på våra klubbtävlingar och vi får vara med på deras. Det är en tvådagars tävling så P ska få sova över där. Det blir bra som träning på att lasta och sova borta. På lördag ska vi rida LB:1 och LA:1 och på söndag ska vi rida Lagtävlansprogrammet. :)
/Jennie

Hemma från fjällen

Publicerad 2012-04-11 00:05:39 i Jennies inlägg

Nu är jag hemma igen. Har haft det väldigt bra i fjällen, men det var skönt att komma hem till Pippi. Åkte slalom en dag och skoter alla andra dagar. Här kommer några ohästiga bilder. :)








/Jennie

Påsklovsplaner

Publicerad 2012-04-06 11:23:18 i Minettes inlägg

Nu har vi påsklov vilket känns riktigt skönt. Firade in lovet igår med B&J´s och ett avsnitt av OTH.

Imorgon ska jag rida ut med Sofia och nu under påskhelgen, fredag-måndag, har jag fått uppdraget att fostra Gandalf, en av ridskolans ponnyer. Han har svanskappa på sin sadel och behöver träna på att galoppera med den för just nu bockar han mest. Jag red honom förra helgen och tur att han är så liten för annars hade jag nog flugit.

Nästa fredag fyller jag år och på lördagen ska jag fara och tävla i Vännäs. Sedan så har jag tänkt hinna med att storstäda mitt rum rensa ur garderoben.

/Minette

Instagram

Publicerad 2012-04-06 10:56:56 i Minettes inlägg

Nu har jag skaffat Instagram, för det har äntligen kommit till Android. Snacka om att jag har längtat!



minettebackman @ instagram

Provance 1 och 2 april

Publicerad 2012-04-03 22:28:01 i Riddagböcker

Igår provade Matilda rida Provance. Det såg bra ut och det var roligt att se. Jag åker till fjällen på torsdag och då ska hon ta hand om Pippi. På tisdag kommer jag hem igen. Jag red en stund efter Matilda och hon hjälpte oss lite. :)

I söndags tränade vi bland annat enkla byten och ryggningar. Ryggningarna har blivit bättre nu men enkla byten måste vi träna mer på. Red även igenom LA:P1 en gång på slutet. Eller ja, jag hade inte tittat på programmet innan, så jag red som jag trodde att det var ungefär. Tittade på det efteråt och det var faktiskt ganska likt. Pippi var i alla fall super fin. Galopp serpentinerna och skolorna blev jättefina.



/Jennie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela