surfryttarna

Mountain Horse hoodie - ge mig

Publicerad 2012-01-31 17:21:00 i Utrustning & outfits

Var just inne på My ones rea sida och jag hittade en massa snygga saker för riktigt bra priser! Bland annat en Mountain Horse hoodie för 250 kr. Jag tycker den är jättefin och har alltid tyckt det sedan första gången jag såg den. Skulle mer än gärna köpa den.


/Minette

Frågor och svar

Publicerad 2012-01-29 20:08:22 i Frågor & svar


Svar: Nej jag vet faktist inte vad hon har för kamera och objektiv men Elvira det kanske du kan svara på? :)



Svar: Jag har storlek 38 och Jennie har storlek 37. Både jag och Jennie har regular/regular alltså både normallångt skaft och normal i vidden. :)

/Minette

Uppdatering

Publicerad 2012-01-28 20:17:00 i Minettes inlägg

Uppdateringen på topp? Nej inte direkt. Men för att berätta lite om vad som händer just nu så kan jag säga att jag red Rindi idag, första gången sedan i tisdags. Hon trampade nämligen av sig en sko under hoppträningen så sedan dess har NH träning och promenader stått på schemat. Hon har inte fått på sig skon än för hovslagaren har inte haft tid att komma men jag red idag ändå. Dressyrträning för Matilda, lugnt i bara skritt.

Som ni har märkt så har jag knappt uppdaterat. Att driva bloggen nästintill helt själv är inte speciellt roligt. Jag hoppas att Jennie får sig en pålle snart, då kan hon börja uppdatera lite mer (och så kan vi rida ut Jennie! :D) Designen ska väl så småningom bytas ut. Där har ni ännu en anledning till att jag tappat lusten för bloggen en aning.

/Minette

Provridningshelg

Publicerad 2012-01-25 20:12:11 i Jennies inlägg


Bild från när jag provred Gördis.

Imorgon klockan 15.45 går flyget till Stockholm. På kvällen ska jag prova en ponny i Eskilstuna och efter det kör vi ner till Linköping och sover där. På fredag kör vi till Skåne och provar en ponny i Kristianstad och en i Simrishamn. Efter det kör vi till Lund och sover. På Lördag provar jag tre ponnyer i Skåne och sen kör vi upp till Linköping igen och sover där. På söndag ska jag prova en ponny utanför Linköping och på kvällen flyger vi hem.

7 hästar blir det sammanlagt. Det känns spännande, men lite nervöst. Vi får se om det blir någon mer ponny på Söndag. Det beror på om jag orkar och om jag känner att jag har hittat någon jag vill ha eller inte. Jag kommer nog att vara väldigt trött efter den här resan, med tankte på hur trött jag var sist jag var och provred och då var det bara två hästar. Ska försöka hinna förbi Ikea och Charlies också. Hoppas jag hittar en ponny som passar mig. Wish me luck!

/Jennie

Ridstövlar och benskydd

Publicerad 2012-01-23 22:18:13 i Utrustning & outfits

Jag väntade ju på ett paket och det kom i fredags. Det innehöll ett par Pioneer ridstövlar och ett par Veredus Carbon gel benskydd som jag har köpte begagnat till riktiga fyndpriser.

                         
Ridstövlarna satt som en smäck. Dem kanske hade kunnat vara någon cm längre i skaftet men jag bryr mig inte så mycket. Pioneer är dem skönaste stövlarna jag har haft på mig och dem var helt klart värda de 400 kr som jag betalade för dem!

                         
Veredus benskydden var i väldigt fint skick. Några repor på insidan bara men så blir det ju med alla benskydd förr eller senare. Även dem fick jag riktigt billigt, 350 kr.

/Minette

Clinic med Patrik Kittel

Publicerad 2012-01-22 17:43:44 i Jennies inlägg


Den 5 februari kommer Patrik Kittel till hippo och har clinic. Jag och mamma ska dit och det ska bli jätteroligt!
Coolt att han kommer till lilla Umeå. Någon av er som ska dit? :)

/Jennie

Träningsvärk

Publicerad 2012-01-21 20:11:00 i Minettes inlägg

Vaknade med en fruktansvärd träningsvärk imorse. Våran gympalärare körde verkligen hårt med oss igår på idrottslektionen. Joggning i 20 minuter med stopp ungefär var 30 sekund för att göra t.ex situps, armhävningar osv. Mot slutet kom det värsta, utfall över hela gympasalen med en medecinboll som väger x antal kilo i händerna. Det började bränna i mina lår ganska snabbt och när jag fick höra att vi skulle göra det 5 gånger så bröt jag nästan ihop. Så nu vet ni orsaken till min hemska träningsvärk. Varenda steg känns i låren och att sätta sig ner, ställa sig upp, böja sig ner och framförallt gå upp och ner i trappor känns som rena mardrömmen idag.

/Minette

Slutmätning

Publicerad 2012-01-18 21:16:00 i Minettes inlägg

Rindi slutmättes idag och jag kan säga att hon är 144 cm. Egentligen 144.5 men eftersom man avrundar neråt så blir det 144 cm.

Det hände ett litet missöde innan vi skulle fara. Våran transport står hemma hos pappa och när han var påväg till Surf för att hämta upp oss så rasade taket in! Tänk om Rindi hade stått där då! Usch och fy, vill inte ens tänka på det. Utan transort kunde vi ju inte fara med henne men efter några telefonsamtal fick vi åka tillsammans med en annan ponny som också skulle mätas.


Måste säga att jag är otroligt stolt över Rindi idag för hon skötte sig jättebra. Hon gick på transporten utan att tveka både dit och tillbaka. Hon var också lugn i boxen och stod alldeles still i gången då hon mätades. Fina ponny. ♥

/Minette

I wish you were here

Publicerad 2012-01-17 22:41:32 i Jennies inlägg


Jag saknar dig älskade bästa vän ♥

Kanske borde berätta vad som hände... Gördis blev sämre och vi tog dit veterinären. Han sa att hon hade fått ett fång återfall och eftersom hon hade så ont och chanserna att bli frisk igen blir betydligt mindre bedömde han att det var bäst att låta henne galoppera vidare till Trapalanda. Jag kan fortfarande inte förstå det och jag saknar henne så otroligt mycket, men jag vet att hon har det bra där uppe med Spyder och Electra.

I nästan 6 år har jag haft häst och nu har jag ingen längre. Det känns väldigt tomt. Vad gör folk som inte är i stallet varje dag?

Det känns konstigt att leta ny ponny. Det känns som att jag sviker Gördis. Det går ju absolut inte att ersätta henne men jag skulle inte klara av att inte ha häst, så jag måste ju leta en ny.
Torsdag den 26 januari flyger vi ner till Stockholm för att provrida lite ponnysar. Sen hyr vi en bil och kör till Skåne och provrider några där. Därefter åker vi tillbaka till Stockholm igen och provrider några på vägen. På söndag flyger vi hem igen. Vi har inte bestämt alla som jag ska provrida än, så vi får se vilka det blir.

/Jennie

Nästa inköp

Publicerad 2012-01-15 21:40:50 i Utrustning & outfits


Alla täcken på bilden är från Hööks. Dock har ett av dem utgått ur sortimentet.

Nästa inköp blir ett stalltäcke till Rindi. Just nu har hon ett vanligt fleece på natten men det fastnar så mycket spån på det. Granngården har 30% rabatt på alla täcken just nu och jag och mamma var där och tittade igår. Det fanns ett Amigo Horseware täcke som var fint men vi köpte inte det. Vi får se om vi köper det eller om vi tittar vidare.

/Minette

Hoppträningen i tisdags

Publicerad 2012-01-12 22:28:57 i Riddagböcker









Bilderna är fotade av min kompis Linnea

Jag hopptränade i tisdags, första gången på några veckor. Vi hoppade en lång studsserie på medellinjen och det gick ganska bra.

/Minette

Paket

Publicerad 2012-01-09 23:40:12 i Minettes inlägg

Väntar på ett paket som innehåller två saker. Visar er vad det är när jag har fått det. :)

/Minette

Uteritt 9/1

Publicerad 2012-01-09 23:27:16 i Riddagböcker

Idag var jag och Jennie ute och red tillsammans. Första gången på.. hur länge? Hon red Jennys ponny Hejzan. Vi skrittade upp till stall Åsen och tillbaka vilket tog ungefär en timme skulle jag tro.


Imorgon börjar skolan igen. Är jag taggad? Nej inte direkt.

/Minette

Lamia och Mumin

Publicerad 2012-01-07 19:20:56 i Bilder

Jag var hos Lamia idag och fotade henne och Mumin. :) Vissa av bilderna blev faktist riktigt bra.
Det var roligt att vara tillbaka i Ansmark och hälsa på. Småttingarna har verkligen blivit stora!






/Minette

Ridpass 6/1 och dagens ouftit

Publicerad 2012-01-06 21:06:37 i Riddagböcker

Jag red i rudhuset idag med snodden. Hon låg på nästan hela tiden så jag la mycket volter efter långsidorna. Mot slutet slappnade hon av mer och då gick det bättre.


Schabrak: Glen Gordon
Benskydd: Back on Track
Sadel: Globus
Träns: Globus
Stigbyglar: Soft Up

Jag var nästan helt marinblå förutom bruna ridstrumpor.

/Minette

Rindi 5/1

Publicerad 2012-01-06 15:53:00 i Riddagböcker

Det var så mycket snö på ridbanan så jag red runt på stallplanen istället, den fick agera ridbana. Jag gjorde inget speciellt utan skrittade och travade i båda varven bara så att hon skulle få röra på sig. Rindi var pigg men det är hon alltid så det finns inte så mycket att säga. Linnea och Elvira fotade då jag red så jag väntar på bilder från dem. :)



Sofia kom till stallet och hade en NH lektion för mig och Rindi. Rindi kan ibland vara lite jobbig att hantera så NH tror jag kan vara nyttigt, inte bara för hanteringen utan även för ridningen.

Vi jobbade med Rindi i ridhuset och Sofia visade mig lite olika övningar, mest grunderna. T.ex att Rindi ska stanna då jag stannar, hon ska backa då jag säger till, hon ska stå still när jag borstar osv. Rindi är verkligen lättlärd och det gick riktigt bra. Nu vet jag hur jag ska göra för att lösa olika problem som kan uppstå i vardagen. T.ex så vill hon inte alltid stå still när jag borstar och hon kan vara rätt bufflig ibland. Sofia ska fortsätta hålla NH lektioner för mig.

/Minette

Vila i frid Who´s that girl

Publicerad 2012-01-06 15:20:02 i Jennies inlägg


22/6 1997 - 29/12 2011

Jag kan inte förstå att du är borta. Min bästa vän, mitt allt. Jag älskar dig så otroligt mycket. Tack för våran tid tillsammans och tack för allt du lärt mig. Tack för alla underbara minnen och all glädje du gav mig varje dag. Vackraste, finaste, bästa Gördis. Vila i frid ♥

Always together, never apart,
maybe in distance, but never in heart

Helt slut

Publicerad 2012-01-05 22:18:00 i Minettes inlägg

Är äntligen hemma, mer än två timmar senare än planerat. Vi åt middag hos morfar i Nordmaling och på vägen hem började bilen krångla. Den lät konstigt och det kom skrapljud från bilens bakre del. Det är 5 mil från Nordmaling till Umeå och vi hade kommit ungefär en fjärdedel. Mamma ville inte köra bilen hela vägen hem då den lät sådär så det var bara att, lugnt och försiktigt, köra tillbaka till Nordmaling för att lämna bilen där. Jag kan tänka mig att bilarna vi hade bakom oss blev något arga när vi körde i 50 km/h efter E4an.

Sedan kom ju problemet, hur ska vi ta oss hem? Pappa svarade inte, mormor kunde inte, taxi kostade runt 1000 kr och det kändes ju inte så lockande. Efter några om och men åkte vi till resecentrum och såg till våran förvåning att vi kunde åka tåg hem. Eftersom det är röd dag idag så trodde varken jag eller mamma att det gick några tåg med det gjorde det tydligen. Vi fick dock vänta 45 min innan det kom.

Ett tag trodde jag nästan att vi skulle bli kvar hos morfar men nu är jag i alla fall hemma.

                

/Minette

Dressyren framöver

Publicerad 2012-01-04 17:23:28 i Minettes inlägg

Jag har bestämt mig för att sluta i gruppen på onsdagar. Det känns som att jag inte kommer få ut något av lektionen nu när det ska börja fler i gruppen. Jag och Rindi behöver mycket hjälp och den hjälpen kan jag inte få om jag rider tillsammans med 6 andra så därför satsar jag nu på att bara rida privat. Jag har varit väldigt nöjd med Sofia som ridlärare så jag ska ta privatlektioner för henne ibland och på lördagar ska jag rida för Matilda som också är jätteduktig. :) Jag tror det blir bättre, både för mig och Rindi.



/Minette

Ska beställas

Publicerad 2012-01-03 18:13:00 i Utrustning & outfits


Den här koftan har jag tänkt beställa från Hööks. Tanken är att jag ska ha den under Kingsland västen då jag rider ute så slipper jag frysa. Märkte nämligen idag att det var på gränsen till för kallt att ha min vanliga kofta.

/Minette

Lami-cell schabrak säljes

Publicerad 2012-01-02 23:31:00 i Utrustning & outfits


Jag tänkte sälja mitt ceriserosa schabrak pga av att jag inte använder det. Jag har dessutom ett annat liknande schabrak så därför säljer jag det här så kan jag lägga pengarna på något annat istället.

Det är ett Lamicell schabrak, modellen heter success. Det är i storlek full och endast använt en gång. I loggan finns en liten ficka med dragkedja. Insidan är av ett speciellt komfortabelt tyg som håller hästen torr.
Pris: 370 kr + ev frakt

Kommentera eller mejla mig på [email protected] om du är intresserad. :)

/Minette

Bättre sent än aldrig - shoppingen i Globen

Publicerad 2012-01-02 22:56:03 i Utrustning & outfits

Här kommer det jag köpte i Globen. Borde egentligen ha lagt ut det för en månad sedan men bättre sent än aldrig. Köpte inte så mycket faktist, det fanns inget speciellt som jag ville ha och det var inte så mycket mässpriser heller.



Jag köpte ett schabrak med Rindis namn broderat, ett par boots och ett pannband i guld och ett Agria täcke. Schabraket är från Sjöhagen, bootsen och pannbandet är från Charlies och täcket köpte jag i Agrias monter.

Jag är nöjd med allt jag köpte. Agria täcket har jag velat ha väldigt länge så när jag såg det på mässan blev jag såklart jätte glad! Jag ville ha ett ländtäcke från Agria också men det fanns bara i XS kvar och jag vågade inte köpe det för risken fanns att det skulle vara för litet.

Jag har ett helt gäng med bilder som jag tror ni vill se också va? :)

/Minette

Dagen

Publicerad 2012-01-02 17:45:34 i Minettes inlägg

Har knappt gjort någonting idag. Sov länge, gick upp, åt mat, tittade på tv och så har jag städat mitt rum lite smått. Nu ska jag snart till stallet. Ska bli skönt att få komma ut lite och faktist göra något vettigt. Idag får Rindi vila men imorgon ska jag börja rida igen. Jag har tänkt skritta två dagar ungefär och sedan börjar jag trava. Hon har ju inte vilat så länge så det ska nog gå bra.


Typ den nyaste bilden jag har på Rindi, tagen med min mobil. Jag vill ta några fina vinterbilder på mig och Rindi. Just nu har jag nästan ingen bild på henne med vit bakgrund.

/Minette

Welcome 2012

Publicerad 2012-01-01 20:24:00 i Minettes inlägg

Min nyårsafton såg ut ungefär såhär:
Vi hade insläpp så jag och mamma for till stallet och tog in alla vid 3. Tidigare än vanligt men man vet ju aldrig när dem börjar med alla raketer och smällare. Vi gjorde också klart allt åt Rindi innan vi for hem och åt en riktigt god middag. Sedan tillbaka till stallet igen för att kvällsfodra alla hästarna. När vi sedan kom hem igen gjorde jag inte så speciellt mycket. Myste framför tvn med chips och dipp. Gick sedan ner på stan lagom till tolvslaget för att se alla fyrverkerier.

Så såg min nyårsafton ut, inte så speciellt alltså.


Bjuder på en bild på mig själv från nyår.

/Minette

6 saker ni (kanske) inte visste om mig

Publicerad 2012-01-01 12:31:00 i Minettes inlägg

 Jag går aldrig på A-brunnar. Har hört någon gång att det betyder otur och efter det så undviker jag dem. Haha, lite löjligt kanske.

 När jag var liten bodde jag och min mamma i Gävle i 2 år. Vi flyttade dit när jag var 5 pga av att mamma skulle plugga där och sedan flyttade vi hem till Umeå igen när jag var 7 år.

                                                      

 Nu på senare tid har jag börjat tycka att det hur roligt som helst att köpa träns. När jag hade Josephine hade jag 2 olika träns som jag växlade mellan men nu har jag mer än så och fler vill jag ha.

                                        

 Jag älskar min katt. Nu när vi har haft Ronja några månader så skulle det vara svårt att vara utan henne. Ronja är så himla go' och sitter alltid innanför dörren när man kommer hem osv.

                 

 Jag är lite av en massmördare när det kommer till mobiler. Vet inte riktigt hur många mobiler jag har haft genom åren och det är mer än 1 av dem som jag har tappat i toaletten.

                 

Jag älskar att kolla på serier. Dem serierna jag tittar mest på är 90210, Vampire Diaries, Glee, och Gossip Girl← Ja Jennie. ;) Favoriten är nog 90210.

                 

/Minette

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela