surfryttarna

Ranking

Publicerad 2011-06-30 23:33:53 i Jennies inlägg

Såg att Gördis ligger på delad 193:dje plats på rankinglistan av dressyr D-ponnysar i Sverige i år med våra 7 poäng. Haha, inte så jätte bra plats kanske, men ändå coolt tycker jag. :)

En av ponnysarna som vi brukar tävla mot låg på plats 8. :O Inte dåligt precis.


/Jennie

Vi gillar't

Publicerad 2011-06-30 15:04:30 i



Kommentarerna rullar in och det är jättekul! :D Statistiken ligger dessutom lite högre än vad den brukar och vi har fått några nya följare på bloglovin. Just nu känns det väldigt roligt att blogga!

Rätt svar

Publicerad 2011-06-29 16:55:22 i Minettes inlägg

Det rätta svaret är det turkosa schabraket. Det var många som gissade på blått men det fanns tre blåa schabrak så jag visste inte vilket ni menade när ni bara sa blått. Linnea sa "det ljusa blåa som är färgglatt" vilket jag tyckte stämde bäst in. Hon menade alltså det turkosa. ;) Jag tycker ni ska beöska Linneas blogg HÄR!

http://styledbylinnea.blogg.se/


/Minette

Kingsland shopping

Publicerad 2011-06-29 16:30:36 i Utrustning & outfits

På väg hem från stallet for vi förbi Pegasus hästshop för att se om dom hade några hackamore. Vi köpte inget hackamor men istället blev det en blå Kingsland kofta.


Den är jättemysig och var dessutom på rea. Tack mamma!

/Minette

Vargtänder

Publicerad 2011-06-29 16:22:08 i Minettes inlägg


Idag var vi hos hästtandläkaren med Rindi och Misty. Rindi hade två vargtänder som togs bort. Vi fick ta med tänderna hem som ni ser på bilden. Nu får hon inte ha bett i munnen på två veckor så det blir att köpa ett hackamore. Jag och mamma har i alla fall bestämt att hon ska få vila en vecka nu, kanske gå promenader ibland. Hon mår nog bara bra av att få vila en vecka och så börjar jag rida nästa vecka istället, på hackamore.

Båda ponnysarna var lättlastade, gick rakt in utan att tveka. Det känns jätteskönt att ha köpt en lättlastad ponny. Josephine var inte alls lättlastad och vi kunde stå i timmar ibland.

/Minette

Dagens ridpass med Rindi

Publicerad 2011-06-29 00:23:26 i Riddagböcker

Jag gjorde som igår, skrittade fram och av på björnrundan. Sedan red jag på ridbanan och hoppade några språng på lägre höjd. Jag hoppade inte alls mycket eller högt igår så jag tyckte det var helt okej att hoppa några språng idag också. Idag hade jag en vattenmatta under en oxer och hon tvekade inte det minsta. Mamma fotade men jag kan tyvärr inte lägga upp bilderna fören senare för jag hade Scapa schabraket. Hon var riktigt fin i det. :)


Sötnos. ♥

/Minette

Minitävling

Publicerad 2011-06-28 22:20:53 i Bloggtävlingar

Tänkte starta en minitävling här på bloggen. I april när jag fyllde år fick jag ett Scapa schabrak av den gamla modellen. Jag skrev aldrig det på bloggen (undra varför?). Men i alla fall ska ni få gissa vilken färg det var jag fick.



Det är alltså någon av schabraken på bilden som jag fick. Jag invigde det idag och det var riktigt fint på Rindi. :) Vinnaren får en länk och eventuellt en gästbloggning om ni vill?

Jag publicerar inga kommentarer så gissa på bara.

/Minette

Dagens ridpass + 2 bilder

Publicerad 2011-06-28 19:58:06 i Riddagböcker



Har alltid velat rida in på den här stigen förut men har aldrig gjort det tidigare. Idag gjorde vi det och då kom vi fram till den här fina lilla sjön.

Fortsatte att jobba med ungefär samma saker som igår. Gjorde också lite ökningar och minskningar samt tänkte mycket på min sits. Gördis var super fin. :)

/Jennie

Byta bildlänk?

Publicerad 2011-06-28 17:35:03 i

Jag har gjort en egen bildlänk till bloggen.



Så jag undrar om någon vill byta byta bildlänk med oss? Kommentera om du är intresserad. :)

Falsterbo Horse Show drar snart igång

Publicerad 2011-06-28 17:16:14 i Utrustning & outfits

Jag har aldrig varit där och ska inte dit i år heller. Jennie ska dit och jag kan ju säga att jag är ganska avundsjuk. ;) Tänk att gå runt där på mässan och titta på allt, samt titta på tävlingarna. Det hade varit jätteroligt! Men vi taggar Globen i november istället.

Jennie sa att hon kunde köpa något där åt mig om det var något speciellt jag ville ha. Det finns många saker jag vill ha men tyvärr räcker ju inte pengarna. I alla fall så har jag funderat på antingen det nya rosa Glen Gordon schabraket eller ett strasspannband från Charlies. Jag älskar det rosa schabraket och jag har länge velat ha ett av strasspannbanden. Så jag funderar på om jag ska "beställa" något av det av Jennie när hon ändå är där. Jag slipper ju betala frakt då. ;)


Om jag köper ett pannband vill jag antingen ha ett grönt, ett rött eller ett blått/turkost.

/Minette

Dagens ridpass - 27 juni

Publicerad 2011-06-28 00:06:32 i Riddagböcker


Red dressyr i skogen idag. Jobbade mycket med att jag bestämmer takten, så att hon inte får springa ifrån mig. Gjorde också lite skänkelvikningar, enkla byten mm. Hon blir lite taggad i galoppen så jag jobbade också med att få den lugnare. Med tanke på att jag red med hackamore och att det var ett tag sedan vi red dressyr så gick det ganska bra. :)

/Jennie

Falsterbo Horse Show

Publicerad 2011-06-27 23:44:47 i Jennies inlägg

Om en vecka, alltså på måndag nästa vecka flyger jag, mamma och pappa ner till Skåne. På Tisdag och Onsdag ska vi på Falsterbo horse show!

Det kommer att vara ponny kür båda dagarna. Det ser jag fram emot. Självklart finns det ju en massa annat roligt att se också. :)

Och mässan! Det är nog det jag ser mest fram emot. Har en väldigt lång vill ha lista. Räknade ihop ungefär hur mycket allt skulle kosta och det blev måånga tusen. Jag har inte jätte mycket pengar, men vi ser väl vad jag köper. Jag måste i alla fall köpa en tävlingströja. Ska även prova lite olika dressyrstövlar. Inte för att jag har råd men jag skulle gärna vilja ha ett par. Det kan ju vara bra att prova lite olika modeller och storlekar så man vet i framtiden.

Sen flyger vi hem igen på onsdag kväll. En kort semester, men det kommer bli grymt kul. Jag längtar!

Någon av er som ska dit? :)

/Jennie

Hoppning

Publicerad 2011-06-27 23:02:28 i Minettes inlägg

Jag hoppade lite med Rindi idag. Bara några få språng på lite lägre höjd. Hon var jätteduktig och verkligen bjöd mot hindrena. Mamma fotade så bilder kommer snart, håll utkik. ;)

Jag skrittade både fram och av på björnrundan, alltså den vägen där jag träffade björnen. Jag trodde inte att jag skulle våga rida där på ett tag men chansen är nog inte så stor att jag träffar den igen.


/Minette

Bildbomb på Gördis från idag

Publicerad 2011-06-25 23:46:27 i Bilder

Gördis fick gå i en gräshage en stund idag. Det tyckte hon var gott. ;) Jag hade med mig kameran så jag fotade henne lite. Sen red jag ut en sväng barbacka i skogen. Här kommer en bildbomb. :)














/Jennie

Tretorn Comfort

Publicerad 2011-06-25 21:10:19 i Utrustning & outfits






Mina Tretorn stövlar köpte jag för ca femhundralappen på Granngården. Jag älskar dem och använder dem i princip som gummistövlar. Jag går med dem i leriga hagar osv. Lätta att rengöra, bara att använda en fuktig trasa så ser dem som nya ut. Dessutom är dem supermjuka, man behövde inte gå in dem eller något.

Jag tycker att Tretorn Advance är snäppet snyggare men hittar man ett par Comfort för 500 kr är det klart att man slår till? Kanske att jag avancerar till ett par Advance senare. :)

Rekomenderar Tretorn stövlarna starkt i alla fall!

/Minette

Bloppis #2

Publicerad 2011-06-25 19:03:18 i Utrustning & outfits

Bloppis #1 här.
Är du intresserad av något, kommentera eller mejla till [email protected].


Säkerhetsväst, Trop Redeem Panel från Hansbo säljes. Storlek vuxen small. Jättefint skick, endast använd på träning och tävling. Tjejen på bilden är ca 160 cm men västen är väldigt reglerbar så passar utmärkt även på större/längre personer. Godkänd enligt EN 13158-2000 level 3. 600 kr + frakt. SÅLD


Rosa teddypadd storlek ponny säljes. Är i nyskick, endast använd ca 5 gånger. 75 kr + frakt.

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=321254


Lila helskodda ridbyxor från Horze. Storlek 38. Använda men i fint skick. 200 kr + frakt.

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=321252

/Minette

Något jag stör mig på

Publicerad 2011-06-24 23:05:32 i Minettes inlägg

Något jag kan störa mig ganska mycket på är när man får en kommentar det där det står t.ex: Fin blogg du har. :)

Hallå, vi är faktist två som bloggar här? Det syns klart och tydligt på headern och till och med bloggnamnet säger att vi är två, surfryttarna. När man får en sådan kommentar så är det uppenbart att personen som kommenterat inte har tagit sig tid till att läsa igenom bloggen eller ens tittat på headern. Den personen vill nog bara ha en kommentar på sin blogg och en extra besökare.

Visst, det kanske inte alltid är så men hur kan man missa att det är två bloggare? Jag vet inte om det bara är jag men jag tycker i alla fall att det är ganska störande.

/Minette

Björn incidenten

Publicerad 2011-06-24 18:19:13 i Minettes inlägg

Björn incidenten blev en ganska stor grej. Dom ringde ju från VK och intervjuade mig vilket hamnade på VK´s hemsida och det står också om det på Häst Magazinets hemsida. Imorse vaknade jag av att telefonen ringde och då var det en tjej från radio som ville intervjua mig så jag fick berätta om vad som hände live på radion. ;)



/Minette

Björnmöte i skogen

Publicerad 2011-06-23 20:12:47 i Minettes inlägg

Vet ni, idag mötte jag och Rindi en björn i skogen!! Jag var ute och skrittade lilla rundan runt stallet och just när jag rundade en kurva såg jag något brunt stå på vägen ca 100 meter bort. Jag stannade till några sekunder och såg att det var en björn! Eftersom jag inte känner Rindi så bra så visste jag inte hur hon skulle reagera men hon brydde sig inte så mycket. Jag fick i alla fall lite panik och vände snabbt in på vägen som leder till stallet. Jag travade hela vägen hem.

Mamma skickade ett mejl till VK om att jag hade träffat på en björn i Ansmark. Dom ringde nyss upp mig och frågade lite och så. Hon som jag pratade med sa också att det skulle komma upp på VK´s hemsida. ;)

/Minette

Filmen

Publicerad 2011-06-23 09:11:00 i Filmer



Kom ni ihåg när jag och Gördis blev filmade av en som skulle göra en film
som skulle visas i glashuset? Här har ni den. :)

/Jennie

Ridbyxor

Publicerad 2011-06-23 01:01:17 i Utrustning & outfits

Jag var ju i sundsvall igår och då kände jag lite snabbt på dessa ridbyxor. Tyget var liknande som Whitaker ridbyxorna, dvs ganska tunnt och stretchigt. Jag har bara ett par ridbyxor och de är mina marinblåa Whitaker. Jag har haft dom varje dag i mer än två månader så jag behöver verkligen ett par till men sedan jag fick dom har jag vägrat att sätta på mig ett par andra. Men dom som fanns på Hööks var i liknande material och dessutom mycket billigare så jag tänkte köpa ett par sådana när jag har råd. Blev ganska mycket fattigare efter Hööks-besöket igår.


Finns även i grått och marinblått.

/Minette

Outfit till mig och Rindi

Publicerad 2011-06-23 00:46:50 i

Madeleine gjorde en outfit till mig och Rindi. Riktigt snygg tycker jag. :) Och vad passar inte bättre än blå till henne eftersom hon heter Magic Blue Rindi? ;)



/Minette

Betessläpp

Publicerad 2011-06-22 23:57:17 i Minettes inlägg

Som Jennie redan har skrivit så släppte surf sina hästar på bete idag och jag och Jennie red varsin häst dit. Hästarna var ju lagomt glada när vi släppte dem i den gigantiska hagen och dom sprang och busade. Jag fotade en del och bilderna kommer sedan. Tv4 var även där och filmade och det visades på nyheterna tidigare ikväll.


Smakprov

/Minette

Hööks inköpen

Publicerad 2011-06-21 23:36:04 i Utrustning & outfits

Jag kom hem med en hel del annat utöver det på min lista men så blir det väl alltid när man är på Hööks? ;) Jag är i alla fall väldigt nöjd med mina inköp och jag fick med mig det mesta som jag behöver till Rindi.


Bakbenskydd


Eggbett


Rosa reflexdamasker


Manborste


Blommig borste


Lädertvål + en plastask till lädertvålen


Stigläder


Sadelgjord



Svart fleece set (tack pappa!)


Träns

/Minette

Min dag

Publicerad 2011-06-20 23:33:27 i Minettes inlägg

Det blev en lång dag på surf idag. Hjälpte till som flagger på hopptävlingen och fotade lite också. Sedan följde jag med till Junkboda med dom små köttbullarna och hälsade på Josephine. Jag saknar henne mycket, min lilla ponny. Det kändes i alla fall bra att få klappa och pussa på henne igen. När jag kom hem så åt vi och sedan for vi ut till Rindi. Red inte idag men jag tog in henne och borstade henne.


Rindi sötnosen. ♥

/Minette

Hööks imorgon

Publicerad 2011-06-20 23:18:59 i Utrustning & outfits

Imorgon bär det av till sundsvall för att gå på Hööks. Ny ponny = nya grejer haha. :) Nej, men vi ska köpa lite nya saker till Rindi och eftersom vi ska byta läderfärg så behövs t.ex stigläder och sadelgjord inhandlas. Just nu ser min inköpslista ut såhär.


Det blir säkert något mer också men det här är prio 1.

/Minette

Kamera i transporten

Publicerad 2011-06-19 22:41:03 i Jennies inlägg

Vi har köpt en kamera så vi ser Gördis inne i transporten när vi sitter i bilen. Det är egentligen en backkamera men den funkar ju lika bra att ha i transporten. Provade den för första gången nu när vi åkte till Vännäs. I svängarna lutar hon sig mot väggen och kameran är ju lite "fisheye" liknande (ni ser ju att väggarna inte är så raka på bilden), så det såg lite läskigt ut först. ;p Men det är jätte häftigt att se henne där bak! :) Hon står så lugnt och är så söt så. ♥

/Jennie

Morgondagens planer

Publicerad 2011-06-19 22:21:30 i Minettes inlägg

Imorgon far jag ut till surf på morgonen. Det var någon liten hopptävling där så jag ska titta, hjälpa till och eventuellt fota kanske. Jag tar med mig lunch som jag äter där och sedan följer jag med när dom ska med Rimi och Relios på sommarbete. Dom ska stå i junkboda där Josephine står så jag ska hälsa på henne. :)



Saknar min lilla ponny ♥

/Minette

Resultat från tävlingshelgen i Vännäs

Publicerad 2011-06-19 22:11:36 i Jennies inlägg

I helgen har det varit tävling i vännäs. Matilda var med på Söndagen och hjälpte mig på framridningen och fotade. Lägger ut mer bilder senare. Tack Matilda! :)

Lördag
Lagtävlansprogrammet: Hon var hur fin som helst på framridningen. Hon tappade lite energi och jag tappade lite ridning inne på banan. Men det gick ganska bra. Vi fick 64%. Just utanför placering.

FEI:s inledande: Hon kändes jätte seg och jag är inte nöjd. Dock fick vi 60,79% så det kan ju inte ha sett lika dåligt ut som det kändes.

Söndag
LA:4: Gick jätte bra! Jag red och hon var super fin. Det blev 67,31% (Högsta procenten som vi har fått någonsin tror jag). En andra plats men ingen placering. Jag är nöjd. :)

LA:P1: Gick inte bra alls. Både jag och Gördis var trötta och hon lyssnade inte riktigt på mig. Vi fick 57,11%. Ganska mycket skillnad från förra klassen. ;p

/Jennie

Bloppis #1

Publicerad 2011-06-19 20:42:28 i Utrustning & outfits

Har rensat i sadelkammaren och hittat lite saker att sälja. Vi har tänkt byta från brunt till svart läder nu när jag har en ny ponny så därför säljs det mesta av mina bruna saker.


Svarta framskydd storlek ponny. 100 kr + frakt.

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=319581


Jacson sammets ridhjälm storlek 60. Obetydligt använd. Tillhörande hjälmpåse medföljer. 200 kr + frakt.

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=319588


Brun martingal med snabbknäppe och mässingsfärgade spännen. Bra skick, använd endast ett fåtal gånger. Storlek ponny men använd på d-ponny. 100 kr + frakt.

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=319607


Bruna, nylonförstärkta Claridge House stigläder ca 145 cm långa. Ej använda, endast provade på sadeln. 150 kr + frakt.

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=319594


Shortchaps storlek dam medium. Svarta med röda sömmar. 75 kr + frakt. SÅLDA


Brun sadelgjord i mycket bra skick, 110 cm. Bredare under hästens mage och fördelar trycket bra. Snabbfäste för t.ex martingal. 200 kr + frakt. SÅLD

/Minette

Magic Blue Rindi

Publicerad 2011-06-19 00:01:39 i Minettes inlägg

Tänkte skriva ett inlägg om min nya ponny, Magic Blue Rindi.

Rindi är född 2004 på Gotland. Hon är en D-ponny efter Dart Light och undan Fredriksberg Ran. Hon är en renrasig New Forest ponny. Hos sin uppfödare har Rindi haft två föl varav ett är efter Möllegårdens Marco Polo.

I april 2010 kom Rindi till Lamia Michelle West som har ridit in henne och tillsammans har dom startat LB (1 meter) felfritt.


Lamia och Rindi LB på URF i maj, jag är fotografen.

I sommar kommer Rindi stå kvar i Ansmark hos Lamia och i Augusti flyttar vi henne till SURF.

I år ska vi lära känna varandra och kanske fara ut och tävla lite lägre klasser men långsiktigt så är målet högre klasser i hoppning. Jag tror mycket på den här ponnyn och med mer rutin kan hon nog gå hur långt som helst.



/Minette

Rindi-bilder

Publicerad 2011-06-18 23:05:40 i Bilder













Jag red såklart lika mycket i båda varven men det råkade bli mest bilder i vänster varv.

Jag red Rindi idag och det gick verkligen jättebra. Jag red först en liten stund i skogen och sedan på ridbanan. Skrittade och travade några varv i varje varv.

/Minette

Ny design

Publicerad 2011-06-18 01:18:42 i Minettes inlägg


Jag har suttit en stor del av kvällen och jobbat med en ny design och här är resultatet. :) Jag blev helt okej nöjd så den får duga.

Nu med en ny design och allt kommer uppdateringen vara på topp, jag lovar. Ett inlägg om mig och Rindi kommer också inom kort.

/Minette

2 år

Publicerad 2011-06-14 09:34:06 i Minettes inlägg

Idag skulle jag ha haft Josephine i 2 år. Den 14 juni 2009 blev hon min, finaste ponnyn.


Jag saknar dig!

Bloggandet

Publicerad 2011-06-12 18:35:29 i Minettes inlägg

Jag vill så gärna uppdatera och få fart på bloggen. Det är svårt eftersom jag inte har någon ponny nu och jag rider bara två gånger i veckan, snart ingen gång i veckan då ridskolan slutar. Jag kan inte heller göra någon ny design för vad ska jag använda för bilder? Och vad ska jag skriva, Minette Backman *letar ponny*?

Vi får se hur det blir men jag ska försöka uppdatera när jag har något att berätta i hästväg.

/Minette

Dagens ridpass - 7 juni

Publicerad 2011-06-07 20:37:22 i Riddagböcker


Bild från hemmatävlingen. Foto: Elvira

Såret i mungipan har blivit bättre nu så jag red med bett idag. Red på ridbanan. Jobbade mycket med skritten i början. Sen gjorde vi lite galoppombyten, ökningar, minskningar mm. Formen och galoppen var super fin! :D Det kom värsta regnskuren när vi skrittade fram så vi blev jätte blöta. Gördis var dessutom smutsig före och sen blev hon svettig så hon fick duscha efteråt. :)

/Jennie

På hästfronten

Publicerad 2011-06-06 21:58:29 i Minettes inlägg

Det är ganska lugnt på hästfronten nu. Josephine har åkt och jag har ingen ny ponny än. Jag förvånas fortfarande över hur mycket tid jag har över nu när jag inte är i stallet varje dag.

Idag red jag för första gången sedan i torsdags. Jag red Helenas stooora häst Vamone tillsammans med Jennie och Gördis i skogen. Vi var ute och skrittade i ca 1 h. Bilder kommer.

Imorgon ska jag rida Lamias c-ponny Misty också.

/Minette

Uppdatering

Publicerad 2011-06-06 21:32:17 i Minettes inlägg

Jag tänkte jag skulle uppdatera bloggen, har inte gjort det på länge. Som sagt så åkte Josephine i torsdags och jag saknar henne massor. Jag och mamma var i alla fall och hälsade på henne igår och hon lever livet i en stor gräshage tillsammans med en hästkompis. Det var roligt att träffa henne och få se hur hon bor och så. Fina lilla tjejen. ♥





Jag och Jennie var och badade med ponnysarna i torsdags innan Josephine åkte. Så mycket bad var det väl inte, vi gick mest runt med dom i vattnet men kul var det. Jag har mobilbilder som jag ska försöka få in på datorn.

/Minette

Hackamore

Publicerad 2011-06-02 23:00:53 i Bilder

Jag var förbi Pegasus i måndags och köpte tyglar och ett hackamore. Gördis har fått ett sår i mungipan så jag har ridit med det några dagar. I början tyckte hon att det var lite konstigt men nu går det bra. :)


/Jennie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela