surfryttarna

Resultat från helgen

Publicerad 2011-05-29 19:57:30 i Riddagböcker


Lördag
LA:4: Det blev lite stressigt och jag hann knappt rida något i collectingring innan jag skulle in på banan.
Gördis var lite spänd i början och jag red inte så bra, men annars gick det bra och hon var ovanligt energisk. Vi blev tvåa med 65,86%!

FEI:s inledande: Tror aldrig att jag har ridit så bra på tävling förut! Gördis var jätte fin och det kändes hur bra som helst. Dock blev dom enkla bytena från förvänd galopp inte så bra, men det ska vi jobba på. Vi fick 60,26%. Jag är super nöjd!

Söndag (Regnade mycket...)
Lagtävlansprogrammet: Vi blev inte så taggade av vädret och det kändes inte så bra. Dock gick det väl ganska bra ändå. Det blev 62,57%. :) Just utanför placering.

LA:P1: Kändes inte jätte bra här heller, men vi har aldrig fått så mycket procent i en P1:a förut. 61,32%. Nästan kval till nationellt ju. ;) Det var även final i DIV 1 och vårat lag kom trea av fyra. Det var inte så oväntat att luleå och piteå skulle ta första och andra platsen så vi är nöjda. :)

Nästa tävling är i Vännäs 18-19 juni. :)

/Jennie

Hur högt?

Publicerad 2011-05-28 20:44:36 i Frågor & svar




Svar: Jag vet faktist inte hur högt vi hoppade men skulle gissa på att det högsta hindret (bilden) låg på ca 80 cm kanske?

Det högsta jag har hoppat är 105-110 cm och det högsta Jennie har hoppat är 100 cm med Gördis.

/Minette

Minette och Polapir

Publicerad 2011-05-28 19:00:53 i Bilder











Jag red Polapir på ridlektionen i onsdags och vi hoppade. Vi började med att hoppa studs och sedan avslutade vi med några språng på en oxer. Polapir är väldigt rolig att rida. :)

/Minette

Angående min Charles Owen

Publicerad 2011-05-24 23:01:04 i Frågor & svar



Svar: Tycker absolut du ska satsa på en rosa då dem är jättesnyga enligt mig. ;) Jag har storlek 55 i min gamla hjälm som passar på mitt huvud och tog storlek 56 i min Charles Owen. Jag tycker att min Charles Owen är lite större än min gamla så dem är nog ganska normala i storleken tror jag.



/Minette

Pia träning i lördags

Publicerad 2011-05-23 23:01:50 i Riddagböcker


Tränade för Pia i lördags. Red mycket i låg form, så att ryggen skulle komma upp. Vi jobbade också mycket med energin. Sen gjorde vi några skritt piruetter och lite skänkelvikning. Hon var duktig. :)

I helgen har vi dressyrtävling på surf! Jag ska rida LA:4, FEI:s inledande,
LA:P1 och Lagtävlansprogrammet. :)

/Jennie

Dagens ridpass - 20 maj

Publicerad 2011-05-20 21:56:29 i Riddagböcker


Hoppade idag! Jobbade mycket med galoppen och bjudningen och det blev väldigt bra. Tror inte att hon har haft en sån power galopp förut. Hoppade 85 som högst. Hon var duktig. :)
Imorgon är det Pia träning.

/Jennie

Alla sagor har ett slut

Publicerad 2011-05-16 16:12:26 i Minettes inlägg

.. även min och Josephines. Det här är mitt val och jag har bestämt mig för att sälja henne. Jag älskar Josephine - ingen får tro något annat men jag måste också tänka på min egen utveckling. Josephine är 18 år och kommer aldrig kunna gå LA dressyr eller hoppa banor på 110 cm för det börjar bli för högt för henne. Hon har gått på ridskola länge och lärt många barn att rida så nu förtjänar hon att få ta det lugnare. Jag har gjort mitt jobb med henne och vi har utvecklats mycket tillsammans under de här 2 åren. Jag har bara 3 år kvar på ponny och eftersom jag vill ut på tävlingsbanorna är det enda alternativet att sälja henne. Jag har haft henne i nästan precis 2 år, den 14 juni blev hon min. Det känns såklart jättetråkigt och jag kan säga att många tårar har fällts över Josephine de senaste veckorna. Dem rinner även nu när jag skriver det här… Jag vet att det kommer bli tufft, rktigt riktigt tufft. Om Jennies novell som hon har skrivit i skolan som handlar om en tjej som säljer sin ponny får mig att börja gråta, hur ska det då gå den dagen om faktist åker?

Vi har redan hittat ett nytt hem åt henne. Hon ska få åka till Emelie som just har köpt en gård med stall. Där kommer hon få gå som sällskapshäst till Emelies storhäst och hon kommer att ridas och hållas i gång. Det ligger inte så långt från Umeå så jag kommer åka och hälsa på henne så ofta som möjligt. Emelie har också sagt att jag kan få rida henne någon gång om jag vill.

Hon åker inte nu utan i början av juni så vi har mindre än 1 månad kvar tillsammans. Tiden bara rinner i väg och det är inte långt kvar nu. Ibland får jag nästan panikkänslor, liksom ”vad har jag gjort?” men det känns ändå bra eftersom jag vet att hon kommer få det bra hos Emelie.

Så det är därför vi nu letar en ny ponny. Om vi har hittat någon innan Josephine åker får vi se. Jag vet vad jag söker och vad mina krav på ponnyn är så nu gäller det bara att hitta rätt.


Min knäppa, fina, tokiga, underbara, lilla ponny. Hur ska jag kunna släppa dig?
Together forever, never apart. Maybe in distance but never at heart.

Dressyrtävling

Publicerad 2011-05-15 23:22:06 i Minettes inlägg

Jag har nog glömt bort att berätta det men jag var med i ridskoledressyren på Hippologum idag. Jag red Diana i LB:2. Det gick inte alls bra på framridningen så jag "gav upp" innan jag ens hade kommit in på banan. Hon var lite spänd och lyssande inte till vänster skänkel. Fick i alla fall 57,67% vilket jag inte trodde med tanke på hur det kändes.

Har tyvärr inga bilder..

/Minette

Ann träning

Publicerad 2011-05-15 22:51:45 i Riddagböcker

Det var ett tag sedan jag skrev nu, men jag har inte haft så mycket motivation den senaste veckan men efter den här helgen är det lite bättre på den fronten. I dag och igår har jag och Gördis tränat för Ann Hammarlund för första gången. :)

Lördag: 
Gjorde mycket tempoväxlingar, för att få mer energi. Sen gjorde vi lite skänkelvikning och skolor.
Ann var bra och hon tyckte att Gördis var fin. :)

Söndag:
Fortsatte med tempoväxlingar. Sedan red vi på volt och gjorde öppna på den öppna delen av volten och sluta på den slutna delen av volten. Både i trav och galopp. Gjorde även lite andra saker. Gördis var fin.
Nu har vi en fast plats för Ann till nästa termin, så en gång i månaden kommer hon upp. :)
Min läxa är att läsa i böcker och tänka på varför man gör olika saker, så att man kan hitta lösningar på problem fortare.

/Jennie

Provridningen

Publicerad 2011-05-13 23:46:22 i Minettes inlägg

Provridningen idag gick ganska bra. Det var en väldigt fin ponny. :) Jag vet inte rikigt vad jag ska skriva men jag kanske ska dit och rida igen någon dag.

/Minette

Bättre sent än aldrig

Publicerad 2011-05-12 09:58:40 i Utrustning & outfits

Ni kom ihåg hästloppisen jag var på? Det här köpte jag.


Vi köpte ett tävlingsskåp och då fick vi det här Equality Line/Lamicell schabraket på köpet. Riktigt snyggt enligt mig.

Tävlingsskåpet var inte så fint, lite grönaktigt och färgen hade flagnat lite men pappa ska måla om det och fixa till det. ;) Bilder kommer senare.


Jag köpte också rosa Eskadron lindor.

/Minette

Hoppning med Nixon ♥

Publicerad 2011-05-11 21:38:38 i Minettes inlägg


Jag fick rida Nixon idag! :D Vi hoppade inne. Synd för jag ville verkligen hoppa ute men men.. I alla fall så gick det bra. Han var inte så tung i handen idag som förra gången jag hoppade honom. Vi hoppade lite studs och gjorde några omhoppningssvängar. Dock valde jag att ta ut svängen ganska mycket för han var inte så lätt svängd. Eller ja, jag använde nog lite för mycket innertygel och då böjde han mest på halsen. Men som sagt så gick det bra och jag är nöjd.

Linnea och Jennie fotade och mamma filmade så det kommer både filmer och bilder sedan. :)

/Minette

Hoppning imorgon

Publicerad 2011-05-10 22:28:10 i Minettes inlägg

Imorgon har vi hoppning på både Hippo och Surf. Om jag har tur kanske jag kan få någon som kan fota? Hoppas på Nixon på surf i alla fall. Jag har ridit honom ganska många gånger nu så jag tror inte jag får honom men man kan ju hoppas. :)

/Minette

Mesig ponny?

Publicerad 2011-05-10 22:25:28 i Minettes inlägg

Idag var det en liten vit typ mini shettis vid namn Teddy i stallet. När jag och Josephine kom tillbaka från ridturen stod han utanför stalldörren och åt gräs och Josephine blev skiträdd för honom. Hon höll seriöst på dö och satte sig nästan ner på rumpan. Jag kände hur hon liksom försvann under mig. Sedan vänder hon och springer iväg en liten bit. Jag sitter då av och försöker leda henne förbi. Till slut gick hon förbi men det gick trögt och hela tiden tittade hon på honom. Haha hon blev rädd för en liten ponny som är dubbelt så liten som hon själv är. :]

/Minette

Josephine 10 maj

Publicerad 2011-05-10 22:20:23 i Riddagböcker

Det blev ingen provridning idag tyvärr. Förhoppningsvis blir det i slutet av veckan istället. :)



Det blev en skogstur för Josephine och mig idag. Vi hoppade över lite allt möjligt som låg över vägen, grenar osv. Vi gick också förbi en plastpåse som Josephine tyckte var det läskigaste hon någonsin har sett. Haha, man kan inte annat än skratta åt henne. :)

/Minette

Pannband från Charlies

Publicerad 2011-05-09 22:42:38 i Utrustning & outfits

Jag gillar Charlies häst & hund på facebook och dom brukar skriva ut nyheter och sånt i deras logg. Där såg jag det här:

"Till alla er som frågar efter våra billiga 199:- pannband med glasstenar.
Vi har ett fåtal kvar i föjande färger, rött, grönt, svart, mörklila och ljusrosa i svart eller brunt läder. Storlek full, cob och ponny. Modellen är något svängd. Beställningar mailas till [email protected]. Vi återkommer till alla om leveransinfo."


Jag skulle absolut inte tacka nej till ett i limegrönt. Det är huur snyggt som helst juu!! :D

/Minette

Glest bland inläggen

Publicerad 2011-05-08 14:36:22 i Minettes inlägg

Ja som ni märker har det varit lite glest bland inläggen på sista tiden. Vi ska försöka uppdaterna så bra vi kan.

Förresten så börjar jag tröttna grymt mycket på designen....

...

Publicerad 2011-05-06 23:57:17 i Jennies inlägg

Som vissa kanske vet, så är Spyder ute på annons. Jag vill verkligen inte sälja henne, men jag hade inte
precis något val... I onsdags var det en som provred henne. Dom vill köpa henne, så hon åker idag.


Min fina, fina Spyder. Hur ska jag klara av det här? Det gick så snabbt. Jag älskar dig. ♥

HAHAHAH

Publicerad 2011-05-02 16:02:55 i Minettes inlägg

Jag fick låna Jennies ridskor i Lördags då vi var i stallet. När jag hade satt på mig dem sa hon:

"Ta god fot om dom"

HAHAH vi skrattade åt det. För er som inte fattar så brukar man ju säga "ta väl hand om dem" men i det här fallet pratade vi ju om skor så hon sa fot istället för hand. :]

Bobby

Publicerad 2011-05-01 23:58:26 i

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby (Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″

Gårdagen i stallet

Publicerad 2011-05-01 22:50:49 i Minettes inlägg

Jag och Jennie var i stallet nästan hela dagen igår. Red och fixade allt åt ponnysarna. Ja, det vanliga. :) Men vi hade också en fotografering ute i skogen. Ni får se ett smakprov.



Vill ni se fler?

/Minette

Hästloppis

Publicerad 2011-05-01 22:39:35 i Minettes inlägg

Var på loppis på Vidängsgården idag. Köpte två saker + att jag fick en sak på köpet. :) Ni får se bilder imorgon.

/Minette

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela