surfryttarna

Ville bara säga att jag är hemma nu

Publicerad 2011-11-28 23:15:34 i Minettes inlägg

Är hemma nu efter en sjukt underbar helg! Det har verkligen varit hur roligt som helst och jag måste dit nästa år igen. :D Dock känns det ju mindre kul att komma tillbaka till skolan med tre prov + läxförhör den här veckan. Det känns lite jobbigt just nu..

/Minette

Kvällen i Globen

Publicerad 2011-11-27 02:12:21 i Minettes inlägg

Nu sitter jag och Linnea på hotellrummet efter en kväll i Globen. Showerna började kl 7 och vi hade rätt så bra platser. Det var ju massa olika shower och både Lorenzo och Jean Marc Imbert var grymma! Även Mange Makers var där och det var fett coolt att se dem live. :D

Under fyrspannen gick vi till annexet och kollade in mässan. Jag sprang omkring som ett litet barn på julafton. Det fanns hur mycket fina saker som helst men jag köpte faktist ingenting, i alla fall inte till mig själv. Vi ska ju till Globen imorgon igen och då jäklar har jag tänkt shoppa lite. :)



Den klassiska Pegasus som man har sett på tv så många gånger. Ni får ha överseende med att jag tog bilderna just i början då jag inte hade hunnit ställa in kameran ordentligt.

/Minette

Gördis är bättre

Publicerad 2011-11-26 22:39:36 i Jennies inlägg

Gördis hade fortfarande ont och haltade lite efter 2 veckor med medicin och veterinären ville inte skriva ut mer medicin förrän vi tittat hur hoven såg ut. I torsdags kom hovslagaren och tog av skon och sulan. Både jag och mamma trodde att det skulle vara helt blodigt under sulan men det såg riktigt bra ut! Lite lite rött kunde man se men annars såg det ut som vanligt. Hovslagaren karvade bort lite där och det blev inte värre. Det var väldigt skönt att se. Igår gick vi med henne några varv i ridhuset och hon haltade inte! Lite stel var hon men det är ju inte konstigt efter 3 veckors boxvila. Hon hade dessutom inte fått medicin sedan i onsdags. Idag gick hon ännu bättre. :)


 
/Jennie

STHLM horse show i full gång

Publicerad 2011-11-26 18:30:00 i Jennies inlägg

Nu är Stockholm horse show i full gång och jag kan berätta att jag är ganska avundsjuk på Minette, Linnea och alla andra som är där. Aja, jag var ju på falsterbo i sommras och har varit i globen två gånger förut. Det är så mysigt i Globen med all julstämning, alla tävlingar och annexet. Jag hoppas att Minette och Linnea får en jätte rolig helg. Nästa år kanske jag kan åka dit. Annars kan jag alltid försöka övertala pappa att få åka till Göteborg horse show i februari. :)


Bild från annexet när jag var där 2009.

/Jennie

Sista praodagen

Publicerad 2011-11-25 23:09:44 i Minettes inlägg

Sista praodagen på Surf idag. Veckan har varit rolig och det har faktist nästan känts som lov. Idag fick sig alla ridskolans ponnyträns en omgång med svamp och lädertvål. Dem flesta var rätt skitiga så det var välbehövligt. Vi bytte också ut alla schabraken mot rena fina.


Nu ikväll har jag packat inför imorgon. Vi är framme i Stockholm vid 5 och kl 7 ska vi vara i Globen för att se första showen. Åh det ska bli så sjuuuukt roligt, taggar!!!! :D

/Minette

Gymnasiebesöken

Publicerad 2011-11-23 16:46:43 i Minettes inlägg

Idag var vi alltså och besökte två gymnasieskolor. Jag tänkte dela med mig om mina tankar om det.

Jag och Jennie besökte först Forslunda och sedan Dragonskolan. På Forslunda valde vi att titta på Naturbruksprogrammet och Ekonomiprogrammet på Draggen. Forslunda och Dragonskolan är två helt olika skolor och de var två helt olika program vi besökte. Forslunda är en rätt så liten skola med ca 150 elever medans Draggen är den största i Umeå med ca 2000 elever.

Just nu lutar det mest åt Draggen. Båda skolorna verkade bra men Draggen kändes ändå roligare att gå på.

                             

Det är ett rätt så stort val vi har framför oss så det gäller att välja rätt nu.

/Minette

Två bilder

Publicerad 2011-11-22 11:12:00 i Bilder


Hittade några fina printscreenade bilder från när jag och Gördis tävlade sist. Det var i Vännäs i juni. Vi red ihop 67% i LA:4an! Vad jag saknar att få sitta på min fina ponny. ♥

/Jennie

SM-guldet återlämnas

Publicerad 2011-11-21 23:08:00 i Minettes inlägg

Har ni hört om vinnaren i SM kat. B som måste lämna tillbaka sitt SM-guld på grund av "fusk"? För att kvala till MSV krävs tre felfria rundor i LA vilket den här flickan inte hade.

Jag är lite kluven vad gäller det här. Jag tycker det är fel men samtidigt inte. Föräldrarna har ett stort ansvar och borde veta vad som gäller för att starta SM. Jag tycker också att TDB ska kunna förhindra att detta kan hända för det här borde inte få hända egentligen. Om man inte har kvalat de klasser som krävs tycker jag att man inte ens ska kunna anmäla sig. För att minska risken till att detta borde det dubbelkollas innan tävlinharnas början att alla startande har uppfyllt alla kvalregler.

Rätt ska vara rätt och regler är till för att följas absolut men det här handlar om ett barn, ett yngre barn. Flickan var överlägset bäst undet hela SM och vann stilbedömningen så har hon inte rätt till att vinna egentligen? Hon har ju bevisat att hon klarar av den höjden så därför kan jag tycka att det är fel att ta ifrån henne medaljen. Hon har redan ridit sitt ärevarv och fått äran. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas att först vinna SM och sedan bli av med guldet bara sådär. Att tävla ska vara roligt och det är för sjutton barn det handlar om!

Hade det tagits på lika stort allvar om hon kom femma eller sexa till exempel? Kom det här med fusket fram nu eller var det inte fören hon hade vunnit som det plötsligt blev viktigt?

Ja, som sagt så tycker jag att det är både rätt och fel och jag vill gärna höra era åsikter. Ni kan läsa mer här.

/Minette

Första praodagen

Publicerad 2011-11-21 21:34:45 i Minettes inlägg

Första praodagen avklarad. Vi fick göra allt det som man vanligtvis gör i ett stall, det vill säga ta in och ut hästar, mocka, sopa, fodra osv. Vi sopade bl.a hela läktaren så vi känner oss rätt duktiga.

Bilden nedanför är tagen under lunchen då vi åt tacos.


Nu återstår det tre dagar av praon. Varför inte fyra? Jo för att vi missar onsdagen för vi har praso då. Vi ska besöka två gymnasieskolor i Umeå och det är ju ändå lite spännande. Jag och Jennie ska kolla in Forslunda och Draggen.

/Minette

Skara hästsports egna ridbyxor

Publicerad 2011-11-21 20:36:56 i Utrustning & outfits

Såg Skaras egna ridbyxor häromdagen på deras fb-sida och jag tycker dem var grymt snygga. Dessutom är det sånt där skönt material längst nere vid benen så man slipper kardborren. Jag kommer absolut kolla på dem i Globen och kanske köpa ett par.

Oskodda: 649:-
Helskodda: 719:-



/Minette

Tobaksfri duo

Publicerad 2011-11-21 19:32:00 i


Från vänster, Rebecca & Flight, Matilda & Argos, Rebecca & Chaplin, Jag & Gördis.

Vet inte om jag skrev det i bloggen förut, men i våras kom det en kvinna från Tobaksfri duo och fotade Div 1 dressyrlaget för att göra ett reportage och vykort. Ingen av oss i laget röker eller snusar så vi skulle vara några slags "förebilder". Vi fick tidningen i skolan och då var reportaget där.

/Jennie

Rindi 20 november

Publicerad 2011-11-20 22:27:42 i Riddagböcker


Rindi äter äpple. :')

Jag och Rindi var ute i skogen idag. Vi var ute ca en timme men skrittade mest. Travade lite där underlaget tillät.

/Minette

Jag ser det snöar

Publicerad 2011-11-20 20:42:35 i Minettes inlägg



Det snöade i Umeå idag. Lite roligt eftersom jag skrev om det igår. :)
Dock är det mesta borta nu vilket är tråkigt, jag hade sett fram emot snön.

/Minette

Kingsland väst

Publicerad 2011-11-20 19:23:00 i Utrustning & outfits

För några dagar sedan fick jag en Kingsland väst av mamma. Tack! Den är begagnad och från en gammal kollektion dock, men lika skön och snygg ändå! :)

/Jennie

Pia träning med Nemo

Publicerad 2011-11-20 12:51:15 i Riddagböcker

I Helgen är Sarah hemma så jag tar hand om Nemo. Igår tränade vi för Pia Lundmark.
Han blir lätt lite "fladdrig", som Pia uttryckte det och man tappar lätt stödet i tyglarna när man rider honom, så vi tränade på att få en stadig form och mer stöd på yttertygeln. När han efter ett tag blev stadigare gjorde vi skänkelvikning på långsidan och svag öppna på kortsidan för att variera ställningen men ändå ha kvar stödet. Sen samlade vi traven för att få mer kvickhet i benen. I galoppen fick jag rida mycket med ytterskänkel och yttertygel eftersom han gärna vill skjuta ut bakdelen. Jag är nöjd över träningen och Nemo var duktig. Sist jag red för Pia var i våras så det var roligt att rida för henne igen. :)


Bild från tävlingen på hippo.

/Jennie

Praon börjar imorgon

Publicerad 2011-11-20 12:37:35 i Minettes inlägg


Imorgon, v. 47, börjar våran prao. Jag och Jennie ska praoa på Surf så det blir roligt. Det kommer nästan kännas som lov för vi är ju ändå mest i stallet på loven. Dock är arbetstiderna inte lika roliga för vi börjar kl 7 och slutar kl 2. Det kommer bli tungt att behöva gå upp vid 6 varje morgon.

/Minette

Lördag

Publicerad 2011-11-19 23:45:08 i Minettes inlägg

Ikväll hade jag och mamma insläpp och kvällsfodring så vi for till stallet vid halv 5. Började med att ta in alla hästar och efter det red jag Rindi efter grusvägen. Tog det lugnt i skritt för det var rätt så hårt i marken.
Efter att vi fodrat alla hästar åkte vi hem och åt pizza framför tvn, det är ju faktist lördag.


Är det bara jag som vill ha snö nu? När det är såhär hårt i backen går det knappt att rida ute i någon annan gångart än skritt.

/Minette

Nästa helg - Stockholm horse show

Publicerad 2011-11-19 15:27:00 i Minettes inlägg

Om en vecka hoppar jag, mamma och min kompis Linnea på tåget till Stockholm. Vi åker rätt så tidigt på lördag morgon och kommer fram till Stockholm vid 5 tiden. Efter det är det snabba ryck att checka in på hotellet innan vi åker vidare mot Globen! Längtar sjukt mycket, har aldrig varit på något liknande förut. Jag har dessutom sparat en del pengar så jag ska kunna shoppa en del där nere. Det finns lite saker jag har planerat att titta på.

Vi kommer att gå på showerna på lördag och söndag kväll. Vi åker hem på måndag vid 12 så vi har förmiddagen + eftermidagen på söndag och förmiddagen på måndag på oss att gör andra roliga saker.




Känner på mig att det kommer bli en grymt rolig helg!

/Minette

Eskadron photoshoot

Publicerad 2011-11-17 17:14:16 i Bilder




Vi fotade lite bilder på oss och ponnysarna i söndags. Jag fick låna Jennies ena Eksadron täcke (hon har två) och både Rindi och Gördis fick ha lädergrimmor på sig. Rindi hade inga som helst planer på att stå still så jag kan tänka mig att det var svårt att fota. Det är Matilda som har tagit bilderna.

Nu när Rindi har fått prova ett Eskadron täcke vill hon gärna ha ett sådant. Jag tycker dem är riktigt snygga och fleecen är tjock och härlig. Dock är priset rätt så högt, ca 1099 kr.

/Minette

Ny design

Publicerad 2011-11-16 18:23:38 i Minettes inlägg


Jag har gjort en ny design till bloggen nu. Den blev rätt så enkel men stilren och jag är, tro det eller ej, ganska nöjd faktist. Är dock inte alls så förtjust i min sits över hindret på bilden men det var ändå den bästa jag kunde hitta. Eftersom att Jennie hade tävlingskläder på sin bild så var ju jag också tvungen att ha det, annars skulle det nog se konstigt ut.

Jag har också ändrat så att vi från och med nu laddar upp bilder i 650 px istället för 600.
Någon som har lust att uttrycka sin åsikt om den nya designen? :)

/Minette

Breaking Dawn part 1

Publicerad 2011-11-16 16:32:56 i Minettes inlägg

Ikväll ska jag, Jennie och Linnea gå och se Breaking Dawn part 1. Kan knappt vänta!!!!!!! :D (ni märker nog hur taggad jag är med tanke på alla utropstecken)

Någon annan som också ska se filmen?


Eftersom jag ska på bio så tar mamma stallet. Rindi får alltså vila idag.

/Minette

Maranello

Publicerad 2011-11-15 22:59:35 i Jennies inlägg

I Söndags fick jag äran att rida Matildas storhäst Maranello. Jag har ridit honom en gång förut, men då hade jag mjukisbyxor och då gick det inte så jätte bra. Den här gången däremot gick det bättre. Memme är vekligen fin och rolig att rida när man gör rätt. Matilda höll en träning för oss och vi fick göra lite skänkelvikningar, öppnor, slutor, förvänd galopp mm. Vi gjorde till och med några galoppombyte. (Några var mening och några var inte det, haha) Det var kul att få rida en riktig dressyrhäst igen. :)


Dålig bild, men bättre än inget.

/Jennie

Monsterponny

Publicerad 2011-11-13 20:29:04 i Minettes inlägg

Vet ni vad Rindi gjorde idag? Jo hon bet mig. Jag hade en godis i handen men när hon skulle ta den så tog hon halva mitt finger istället. Jag kan säga att det gjorde ont och jag fick nästan lirka ut fingret för hon ville inte släppa först, dumma ponny.

Okej, nu fick jag det att låta som att det var ganska dramatiskt fast det inte var så farligt egentligen.

/Minette

Tävlingsresultat

Publicerad 2011-11-12 20:25:07 i Minettes inlägg

LD clear round: 0 fel och rosett
Kan börja med att säga med att hon var lite smått galen på framridningen. Hoppade och studsade och var rätt pigg och stark. Hon lugnade dock ner sig när jag började hoppa fram. Inne på banan så var det som att hon skärpte till sig och blev hur lugn som helst. Jag hade förväntat mig att hon skulle vara lite hetsig och så men icke. Vi kom runt banan felfritt och det var ett nöjt ekipage som skrittade ut från banan.

LC: 12 fel
Hon var betydligt lugnare på framridningen inför den här klassen. Inne på banan så petade vi tre hinder. Hon orkade helt enkelt inte lyfta på benen tillräckligt och så hade jag kunnat hålla ihop henne lite bättre. Jag är glad ändå för känslar var super!

Jag är verkligen nöjd över både min och ponnyns insats idag. Nu blir nog nästa tävling julklappshoppningen på Surf och sen så taggar vi nästa tävlingssäsong!


Foto: Jennie

/Minette

Laddar inför imorgon

Publicerad 2011-11-11 22:37:13 i Minettes inlägg

Sitter och äter glass just nu och laddar inför imorgon. Det är min och Rindis första tävling så jag vet att jag inte kan ha för höga krav på varken henne eller mig. Jag vet ju att hon kan hoppa så nu gäller det att hålla både mina och Rindis nerver i styr.


Hon är andra halvan av vårat lilla team så nu gör vi det här tillsammans!

Förresten, om det är någon som ska dit och fota får ni hemskt gärna fota mig. Bilder uppskattas alltid!

/Minette

9 november

Publicerad 2011-11-09 22:55:33 i Jennies inlägg

Gördis var sämre idag, hon kunde knappt stödja på vänster fram. Mamma åkte dit på lunchen och ringde veterinären. Nu ska hon få smärtstillande i 5 dagar. Veterinären trodde inte att det var en infektion eller hovböld då hon inte hade någon feber, utan att smärtan beror på blödningen i sulan. När vi var där ikväll haltade hon, men hon kunde stödja på båda benen så det var ju bra.


/Jennie

Blödning i hoven

Publicerad 2011-11-08 23:07:12 i Jennies inlägg

Gördis skoddes förra tisdagen och då kunde man se en blödning från fång anfallet hon hade i somras. Man har inte kunnat se det förut men nu kunde man det. Det var värst på vänster fram. Efter skoningen tänkte vi att hon kanske skulle vara lite öm när hon gick men hon gick som vanligt. Däremot nu i helgen började hon gå sämre. Idag haltade hon ganska mycket på vänster fram. Hästar som har haft fång får ofta en blödning i hoven och har lättare för att få infektion eller hovböld. Det kan vara så att det är det som är på väg, men har vi tur går det bort av sig själv. Blir hon sämre tar vi ut veterinären och/eller hovslagaren.

Nu har hon ju sulor, men så här såg det ut. ↓

Stackars Gördis, som om hon inte redan har haft nog ont... :(

/Jennie

I´m sorry

Publicerad 2011-11-06 22:10:06 i Minettes inlägg

Jag har inte bloggat på.. hur länge, 1 vecka? 2 veckor? Jag är ledsen för det. Jag har faktist haft tid och mycket att skriva om men det har ändå inte blivit någon bloggning. Den största anledningen är väl designen just nu. Jag vill byta nu, nu, nu! Dock så har jag försökt göra en ny header men jag blir inte nöjd. Åhh jag bli aldrig nöjd när jag ska göra en design till mig själv, har lättare för att göra åt andra av någon konstig anledning. Hur som helst så överlåter jag det här till Jennie så får vi se om hon lyckas bättre än mig.

/Minette

Nytt Eskadron täcke

Publicerad 2011-11-05 16:13:08 i Utrustning & outfits


Det här täcket köpte mamma på tradera för några dagar sedan. Det är helt nytt och vi fick det för mindre än halva priset mot för vad det kostar på affär. Mamma trodde inte att vi skulle få det och la ett bud när det var en halvtimme kvar och så fick vi det. Har ju redan ett Eskadron täcke fast en annan färg, men men. :)

/Jennie

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela