surfryttarna

Gårdagens + dagens ridpass

Publicerad 2012-03-30 21:28:00 i Bilder



Igår jobbade jag med att hon skulle bära sig själv och att jag skulle kunna lätta och klappa henne men att hon fortfarande skulle vara kvar i samma form. På slutet hjälpte Matilda mig lite. Fick upp henne i en jättefin form. Hon vilade på steget och jobbade bra med bakbenen. Duktiga Pippi!

Idag red jag barbacka i ridhuset. Provade att rida med hackamore och det gick jättebra. Red ganska kravlöst och gjorde mycket övergångar från trav till skritt och skritt till trav. Galopperade en kort stund i båda varven. Hon var duktig. :)

/Jennie

Förra helgens resultat

Publicerad 2012-03-25 11:42:00 i Minettes inlägg

LD clear round 0 fel
Rundan kändes bra. Jag höll en bra galopp och allt flöt på bra.

LC 0+4 fel
Eftersom jag hade ridit en klass innan så hoppade jag bara två språng på framhoppningen, tyckte det blev bäst så. Vi hade 0 fel i grunden men sedan petade vi ett i omhoppningen. Hon blev lite trött mot slutet och vi kom för nära så hon hann inte upp med frambenen.

Jag är i alla fall riktigt riktigt nöjd med dagen. :) Rindi var super och allt flöt på bra. Jag har filmer från båda klasserna som kommer senare. Alla bilder i inlägget är fotade av Jennie.










Nästa tävling är den 14 april i Vännäs.

/Minette

Seriedressyr resultat

Publicerad 2012-03-25 03:14:20 i Jennies inlägg



Jag var lite nervös först på framridningen och det kändes inte så bra. Men sedan tog jag mig samman och då gick det mycket bättre. Jag brukar faktiskt inte bli så nervös, men nu var det ju en ny ponny. LB:1 kändes jättebra. Vi hade bra flyt och inga större missar. Vi fick 66,20% vilket blev en vinst.
 
I LA:1 kändes hon lite segare. Det gick helt okej förutom att hon inte alls ville gå bakåt i ryggningen. Vi fick 63,68% och vann även den klassen.
 
Förutom ryggningen, då vi fick en fyra, fick vi bara sexor och sjuor i båda programmen! Jag är så stolt över Pippi (jag tror att jag ska kalla henne det) och nu kan det förhoppningsvis bara bli bättre. Vi måste bara träna ryggningar, att få henne i en högre form med mer bakbensaktivitet och lite andra saker. :)

/Jennie

Seriedressyr

Publicerad 2012-03-23 22:33:00 i Jennies inlägg

Imorgon är det Seriedressyr. Jag och Provance ska prova rida LB:1 och LA:1. Det blir spännande att se hur det går. Jag hoppas såklart att det går bra. Jag har ju bara haft henne i två veckor och vi har ju inte hunnit rida ihop oss helt än, men vi tar det som en träning. :)


Provance och Rindi

/Jennie

Ann träning

Publicerad 2012-03-23 22:16:00 i Riddagböcker

Vi fick göra mycket skolor i både trav och galopp båda dagarna. I Galoppen jobbade vi mycket med att hon skulle vara mer kvick i benen. Det var lite svårt, men hon var duktig. Vi jorde även sluta i galopp längs halva långsidan och gick sedan över till öppna längs resten av långsidan. Sedan tränade vi lite ökningar i galopp. Red diagonaler till mitten av kortsidan istället för till hörnet för att slippa bryta av. Vi rullade på på det en stund i båda varven. Mot slutet blev hon lite trött. Hon var i alla fall jätteduktig och det var roligt att träna med min egna ponny igen. Ann tyckte att hon var fin och att hon hade väldigt fin galopp, ovanligt fin för att vara en ponny. :)



/Jennie

Tävling

Publicerad 2012-03-23 15:22:27 i Minettes inlägg


Jag är med och tävlar om ett par Expert X-country boots från Hööks. Det är Lamia som håller i tävlingen, klicka på bilden. :)

/Minette

Provance 21 mars

Publicerad 2012-03-21 22:01:57 i Riddagböcker

Igår red vi ute på ridbanan. Mest skritt men lite trav. Hon var pigg och glad. Hade tänkt att rida på ridbanan idag också, men det var alldeles för blött. Ridskolan började senare så då red vi inne en stund. Det gick bra. Vi gick en liten promenad efteråt. Jag skriver om Ann träningen imorgon eller på fredag. Kan hända att jag lägger ut en liten film också. :)

/Jennie

Stalldag

Publicerad 2012-03-17 20:13:00 i Minettes inlägg

Började jobba í stallet kl 7 imorse. Kom nyss hem. 13 timmar i stallet. Trött är bara förnamnet.

Jag har i alla fall hunnit med en hel del idag. Dressyrtränat, smöjt träns, sadel, martingal och snyggat till ponnyn inför imorgon. Det är en lokal ponnyhoppning på Surf och jag och Rindi ska hoppa LD och LC.

Det har varit terorivecka den här veckan så jag har haft i uppdrag att rida Diana. Idag var vi utomhus på äventyr.


Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och ladda batterierna imorgon imorgon.
Om någon ska till Surf och fota så får ni hemskt gärna fota mig!

/Minette

Matilda träning + dagens ridpass

Publicerad 2012-03-15 22:40:34 i Riddagböcker

Igår tränade jag och Provance för Matilda. Vi kom fram till att hon är lite svag i höger bak och jobbade därför mycket med att aktivera det bakbenet. Red även skolor och skänkelvikningar. I Galoppen gjorde vi tempoväxlingar och lite öppna och sluta. Provance var duktig.

Idag red jag ett lite lugnare pass. Mycket skrittarbete. Jobbade med samlad skritt och försökte få henne att trampa lite. I traven var det svårare att sitta ner än vanlig och jag tror att det var för att hon jobbade mer med ryggen efter att vi hade trampat. Då blev hon ännu finare än vanligt. :) Idag har jag även ridit Diva och Fire. Imorgon och på Lördag är det Ann träning och på söndag ska jag helgjobba för första gången.



/Jennie

2 frågor

Publicerad 2012-03-13 21:42:02 i Frågor & svar

Svar: Hon är 147 cm hög.

Svar: Ja det är hon verkligen, tack! Det är skav från tyglarna skulle jag tro. :)

/Jennie

Provance 12 mars

Publicerad 2012-03-12 23:12:12 i Riddagböcker


Red lite olika delar ur program idag. Det gick bra. Provade göra några travökningar också och oj vad fina hon gör. Hon är så fin min lilla pärla. Det är så roligt att rida henne att man inte vill sluta! Det känns som att jag har haft henne längre än 5 dagar. :)

I helgen ska vi träna för Ann. Det blir spännande. Ska be mamma filma då så ni får se.

/Jennie

Nytt träns

Publicerad 2012-03-10 17:11:00 i Utrustning & outfits



För någon dag sedan hämtade jag ut ett paket som innehöll ett nytt träns. Det kommer ursprungligen från Hööks men det har utgått ur sortimentet. Jag hade tur som hittade ett begagnat men i fint skick. Det är himla fint och jag älskar det!

/Minette

Första ridpasset

Publicerad 2012-03-09 22:55:42 i Riddagböcker

Red en stund i ridhuset idag. Det gick bra. Åh, hon är verkligen fin och hon har så otroligt härlig trav! Vi skrittade ut en bit i skogen efteråt. Det blåste mycket och vi träffade båda hästar med vagn och tre rådjur men det gick bara bra. Fina Provance. ♥ Jag ser fram emot att rida imorgon. :)





/Jennie

She´s here!

Publicerad 2012-03-08 23:20:34 i Bilder

Nu har hon äntligen kommit. Resan verkar ha gått bra och hon verkar trivas på Surf. Hon är verkligen fin och mysig. Jag gick med henne i ridhuset en stund när hon kom vid fyra och på kvällen. Jag känner på mig att det här kommer att bli jättebra! :)





/Jennie

Ny transport

Publicerad 2012-03-08 20:55:53 i Minettes inlägg

Som ni vet så rasade taket på våran transport in. Det skulle bli jättedyrt att laga så vi har sålt den och istället köpt en annan transport. Det är en helt ny enhästars med fronturlastning från Ifor Williams. Den är beställd och kommer i slutet av mars. Vi fick välja färg så jag valde marinblå. Rindi heter ju Magic Blue Rindi så färgen valde jag av en anledning. ;)

Transporten har vi köpt av West som är återförsäljare av Ifor Williams. Kika in på deras hemsida http://westragarden.se/ för att se andra modeller.



Bilderna är lånade från deras hemsida.

/Minette

Så kan det gå om man inte aktar fingrarna

Publicerad 2012-03-07 21:46:00 i Minettes inlägg



Kom nyss hem från akuten. Jag har varit där och röntgat min hand. Anledningen? Jo Rindi trampade på den. Det var såhär att hon hade ett litet sår på ena frambenet just ovanför hoven som jag skulle rengöra. Rindi tyckte inte att det var allt för kul när jag var där med svampen så mamma fick hålla upp det andra frambenet så att hon skulle stå still. Trots det så tog hon upp benet jag höll på med så hon stod på bakbenen. Jag hann inte akta mig så hon prickade precis min hand då hon ställde ner benet igen. Mamma höll ju i det andra benet och innan hon hann reagera och släppa det hade jag haft min hand under hoven ett par sekunder. Jag fick lite smått panik och trodde seriöst att den skulle mosas eller något.

 Handen är ganska svullen och det gör lite ont om jag rör den för mycket men jag överlever. ;) Som tur är har jag inte brutit något i alla fall. Det blir att vila från ridningen några dagar..

/Minette

På väg norrut

Publicerad 2012-03-07 11:01:55 i Jennies inlägg

Just nu står Provance i lastbilen på väg norrut. Hon ska sova i Stockholm i natt och imorgon kommer hon!
Boxen är skurad, skåpet är städat och hagen är skottad. Idag ska vi fylla spån och åka förbi Pegasus och köpa
en ny vattenhink och lite andra småsaker. :)

Om ni kommer på något bra smeknamn till henne får ni gärna kommentera. :)

/Jennie

Dagen i bilder

Publicerad 2012-03-03 22:36:45 i Bilder


Hejzan, nystädat skåp, päron daim-glass, mockning på travet, Rindi och nya ridbyxor. Det var min dag det!

/Minette

Kingsland väska

Publicerad 2012-03-03 22:24:08 i Utrustning & outfits


Bästa Lamia kom förbi stallet i onsdags med en Kingsland väska till mig som hon hade köpt på GHS. Den är perfekt att ta med på tävlingar och ha t.ex borstar i. Tack så mycket! :)

/Minette

Fullt upp hela helgen

Publicerad 2012-03-03 00:00:49 i Minettes inlägg

Idag var sista skoldagen så nu har vi äntligen sportlov! Det ska bli riktigt skönt att slippa skolan en vecka. Dock kommer det nog bli en del pluggande ändå, nationella i kemi efter lovet.

I alla fall så trodde jag att det skulle bli en lugn helg, men inte då. Imorgon ska jag sitta på hästrygen kl 8 (kanske bäst att sova snart?) för jag ska rida dressyr för Matilda. Efter det ska jag rida Hejzan, sedan fara till travbanan och mocka alla stallen där, sedan ta in hästarna och sist men inte minst så har vi kvällsfodring.

På söndag så ska jag helgjobba så det blir en heldag i stallet. Jobbar från kl 7 till ca 3 och efter det ska jag rida två hästar. Det blir första gången jag jobbar på Surf och jag kan tänka mig att jag kommer vara rejält trött efteråt. Vi är två stycken som jobbar och ska göra allting, dvs släppa ut ridskolehästarna, mocka, fodra, sopa, ta in hästarna och allt annat som hör till stallarbetet.

/Minette

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela